31.5 C
Valencia
lunes, 15 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament convoca el primer concurs de vídeos curts sobre relacions intergeneracionals

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’Ajuntament convoca el primer concurs de vídeos curts sobre relacions intergeneracionals

  Joves i grans poden participar fins el 8 d’octubre en el certamen Encontre de mirades amb treballs d’entre un i tres minuts en format MP4

  • Hi haurà tres premis: el primer està dotat amb 1.000 euros; el segon, amb 500 euros, i el tercer, amb 300 euros

  14/08/2021

  Joves i grans residents a València poden participar fins el pròxim 8 d’octubre en el primer concurs de microcine intergeneracional Encontre de mirades que ha convocat l’Ajuntament. Les persones interessades han de presentar un vídeo d’entre un i tres minuts de duració, en format MP4 i que no supere els 256 megaoctets, sobre qualsevol tema on es plasmen les relacions entre gent jove i gran. Es pot gravar amb mòbil, tauleta o qualsevol altre dispositiu audiovisual. Hi haurà tres premis: el primer està dotat amb 1.000 euros; el segon, amb 500 euros, i el tercer, amb 300 euros. L’objectiu d’esta iniciativa, segons ha explicat la regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, és “visibilitzar els beneficis d’una societat solidària i intergeneracional, mitjançant un diàleg visual, que pose en valor les relacions afectives de les cures, responent a l’actual necessitat de canvi en les relacions amb les nostres persones majors que la crisi de la covid-19 ha provocat”.

   

  El primer concurs de microcine intergeneracional de València està promogut per la Delegació d’Envelliment Actiu amb la finalitat de generar nous espais de relació i creació comuna entre persones joves i grans. La regidora Pilar Bernabé ha indicat que “la idea de vídeos intergeneracionals naix de la necessitat de restablir espais de trobada entre les persones de diferents edats, on el contacte s’ha vist reduït i en molts casos s’ha limitat”. L’edil ha assenyalat que “les persones majors han viscut l’aïllament i la soledat, han patit la deshumanització provocada per la situació de pandèmia intensament”. Per això, “és el nostre deure com a comunitat solidària reparar i recuperar espais de convivència”.

  Encontre de mirades pretén conscienciar i sensibilitzar la ciutadania de la importància de restablir la convivència intergeneracional “sumant talents, experiències i projectes que ens enfortixen i ens milloren com a ciutadania”; visibilitzar estes situacions mitjançant el llenguatge audiovisual; millorar les relacions entre les persones joves i grans “posant en valor el paper que tenen en el desenvolupament afectiu de les nostres comunitats”, i ajudar a superar les situacions de soledat i aïllament que han patit les persones majors durant la pandèmia.

  Tots els joves i majors residents al terme municipal de València que ho desitgen poden presentar-se al concurs. També poden participar gent jove i gran en un mateix projecte. El termini d’inscripció està obert fins el pròxim 8 d’octubre. Es podrà tractar qualsevol tema on interactuen els col·lectius implicats, sempre que visibilitze una realitat intergeneracional, ja siga de comunicació, de convivència, aprenentatge, acostament, cures o d’intercanvi entre ells. Es valoraran especialment aquells treballs que reflectisquen els beneficis individuals i en la ciutadania en general que reporta la interrelació.

   

  On i com es registra el vídeo al concurs

   

  En primer lloc, cal entrar al web encontredemirades.org, on estan publicades les bases, i emplenar les dades del formulari de participació (nom, correu electrònic, telèfon i el títol del vídeo). En el mateix formulari s’adjunta el vídeo, que ha de tindre una duració d’entre un i tres minuts, estar en format MP4 i no sobrepassar els 256 megaoctets. Una volta enviat, es rebrà un correu confirmant que ha arribat correctament el formulari i el vídeo. S’admet fins a un màxim de dos curtmetratges per participant. Els treballs hauran de ser originals.

  El jurat estarà compost per quatre persones expertes en l’àmbit intergeneracional i del sector cinematogràfic, que tindran en compte especialment que l’obra arreplegue, amb claredat, la temàtica recomanada, i compte amb una factura audiovisual correcta. Es recomana als candidats que graven preferentment en horitzontal i de front; usen micròfon o localitzen les escenes en algun lloc aïllat de sorolls; se situen en llocs ben il·luminats, utilitzen llums o reflectors en interiors i enfoquen correctament; acosten la càmera en lloc d’emprar zoom per acostar-se a un objecte i evitar així la pèrdua de qualitat o el pixelat de les imatges; posar la càmera o el mòbil en una superfície ferma o col·locar-la sobre un trípode per fer plans més estables, i sostindre el dispositiu amb les dues mans per a seqüències amb moviment.

  Els tres millors curts seleccionats tindran premi, dotat amb 1.000 euros el primer, 500 euros el segon, i 300 euros el tercer. La gala de lliurament dels guardons se celebrarà l’11 de novembre al centre JUBIOCIO, al carrer dels General Llorens número 33.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos