Inicio Comunidad Valenciana Valencia La Regidoria d’Envelliment Actiu distribueix 60 portàtils entre els centres de majors per a reduir la bretxa digital

La Regidoria d’Envelliment Actiu distribueix 60 portàtils entre els centres de majors per a reduir la bretxa digital

0
La Regidoria d’Envelliment Actiu distribueix 60 portàtils entre els centres de majors per a reduir la bretxa digital

[ad_1]


Tornar
  • València

La Regidoria d’Envelliment Actiu distribueix 60 portàtils entre els centres de majors per a reduir la bretxa digital

Pilar Bernabé explica que el material informàtic s’ha repartit principalment entre els centres dels pobles de València

• L’Ajuntament distribueix ordinadors entre les persones majors per a reduir la bretxa digital.

17/08/2021

La Regidoria de Persones Majors, a través de la proposta que sorgeix del procés participatiu Decidim València, ha començat a dotar d’ordinadors portàtils diferents centres municipals de persones majors que es troben, principalment, als pobles de València i en el districte de Jesús-Patraix. Així ho ha explicat la responsable de l’àrea, Pilar Bernabé, qui ha destacat que a través d’esta iniciativa l’Ajuntament està actuant per a “reduir la bretxa digital que afecta les persones majors i que s’ha aguditzat amb la crisi de la Covid-19”.

 

Bernabé ha indicat que respecte a les persones majors de 65 anys que usen les noves tecnologies, diferents estudis revelen que poc més del 20% usen les eines digitals. “Davant esta situació i la necessitat que ha imposat la pandèmia de comunicar-nos tant en l’àmbit personal com amb les administracions a través d’estos canals, hem d’intentar atallar la bretxa existent”, ha explicat.

Esta proposta es va realitzar en el districte de Jesús-Patraix on es troben els centres de persones majors de Giorgeta, Creu Coberta i Sant Marcel·lí. La iniciativa veïnal sol·licitava en el projecte la compra de 60 ordinadors portàtils, per a distribuir en estos tres centres i que ha suposat un import de 64.780 euros. Els ordinadors compten amb les seves bosses de transport i ratolí.

Atés que dos d’estos CMAPM proposats ja compten amb aula i equips informàtics, des del Servici d’Envelliment Actiu s’ha decidit la següent distribució dels 60 ordinadors portàtils, prevalent centres de majors de Pobles de València que no tenen aula d’Informàtica ni equips amb els quals realitzar tallers i cursos de tecnologia.

Es tracta dels pobles de Benifaraig, Beniferri, Borbotó, El Palmar, El Perellonet, El Saler, Forn d’Alcedo, La Torre, Massarrojos, Pinedo, Poble Nou, a més dels quals rebran els tres centres de Jesús-Patraix. En total, 60 ordinadors portàtils. “Des de mitjan juliol estem procedint a la seua distribució en els centres, assumint les Juntes Directives la seva recepció i comprometent-se al seu manteniment, bon ús i destí”, ha indicat Pilar Bernabé.

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí