[ad_1]
– La 26a edició del festival té lloc fins al 9 d’agost al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola
– El cartell del festival inclou catorze propostes, entre les quals hi ha onze grans concerts, un espectacle gratuït per a públic familiar i, per primera vegada, projeccions de cinema
El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que té lloc fins al 9 d’agost al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola, encara la recta final de la seua 26a edició amb els plats forts d’una programació que combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i ha tornat a incorporar dos espectacles familiars.
Per a obrir l’últim cap de setmana del festival, el 6 d’agost a les 22.30 hores arriba al pati d’armes del castell una de les propostes internacionals d’aquesta edició, el grup txec Tiburtina Ensemble, amb l’espectacle ‘Ego sum homo’, que recull les visions musicals de la compositora Hildegard von Bingen.
El 7 d’agost, Jordi Savall arribarà a Peníscola per quart any consecutiu, en aquest cas amb l’espectacle ‘Tots els matins del món’. Jordi Savall celebrarà amb ‘Peníscola de cinema… barroc’ el trenta aniversari de l’estrena de la pel·lícula ‘Tous les matins du monde’, amb la qual va obtindre el reconeixement internacional. La pel·lícula es projectarà també durant el festival i d’aquesta manera s’incorpora per primera vegada el cinema a la programació.
El diumenge 8 d’agost, la segona proposta internacional d’enguany, els francesos Trio Hantaï, portaran al Saló Gòtic ‘Johann Sebastian Bach i els seus contemporanis francesos’, amb peces de Bach, Couperin, Leclair, Marais i Rameau per a flauta, clavecí i viola de gamba.
Finalment, la cloenda de la 26a edició del festival vindrà el dilluns 9 d’agost a les 22.30 hores de la mà d’Èlia Casanova i la Tendresa amb ‘Plebeyos bailes’, un programa que vol donar a conéixer una part oblidada de la música popular del segle d’or, la pràctica musical de les dones de les capes socials més populars que es reunien a tocar, cantar i ballar en la clandestinitat.
Aquesta edició del festival, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, proposa onze grans concerts i dos espectacles gratuïts per a públic familiar, a més d’una exposició i projeccions de cinema, que s’incorporen com a novetats d’enguany.
A més, el programa ‘CaixaBank escolta València’, impulsat per CaixaBank amb la col·laboració de l’FSMCV i l’IVC dona suport a la part pedagògica i de creació de nous públics del festival, i per a fer-ho col·labora en els espectacles orientats al públic familiar i en el concert del Cor de Cambra Ad Libitum, un cor jove que va aconseguir el Premi del Públic en els III Premis Carles Santos de la Música Valenciana.
D’altra banda, l’exposició ‘Els àngels músics de la catedral de València’, que mostra les rèpliques creades per importants lutiers europeus dels instruments que apareixen en les pintures renaixentistes de la catedral de València, es podrà visitar fins al 9 d’agost a la Casa de l’Aigua.
Cal destacar que el cartell de la 26a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha estat realitzat per l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.
Les entrades dels onze grans concerts es poden adquirir de manera anticipada a partir del 26 de juny en ‘www.entradas.com’. A partir del 26 de juliol, la venda d’entrades estarà disponible a la Casa de l’Aigua (plaça Santa Maria) de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dies de concert al castell, de 21 a 22.30 hores. Tots els concerts de pagament tenen un preu de 12 euros, però es poden adquirir abonaments per als onze concerts a 100 euros i per a cinc concerts a 50 euros.
Les invitacions per als espectacles familiars i les projeccions de cinema es repartiran gratuïtament el mateix dia dels espectacles a partir d’una hora abans al Palau de Congressos.
[ad_2]