Inicio Cultura y Ocio ‘Carta’ de la coreògrafa portuguesa Mónica Calle arriba al Teatre Romà de Sagunt

‘Carta’ de la coreògrafa portuguesa Mónica Calle arriba al Teatre Romà de Sagunt

0
‘Carta’ de la coreògrafa portuguesa Mónica Calle arriba al Teatre Romà de Sagunt

[ad_1]

– La representació serà dissabte 7 d’agost a les 22.00 hores
– És la segona representació al Teatre Romà de Sagunt a Escena

La dansa arriba al festival Sagunt a Escena en l’escenari del Teatre Romà que dissabte 7 d’agost acollirà l’espectacle ‘Carta’ de la coreògrafa portuguesa Mónica Calle.

L’espectacle es va estrenar en gener de 2021 al Teatre Nacional Dona Maria de Lisboa i va ser uns dels grans esdeveniments de la temporada a Portugal.

Aquest nou espectacle de Mónica Calle va ser part d’un procés d’investigació que acompanya l’artista durant els últims 7 anys, titulat ‘Ensaio para uma cartografia’ en el qual ha treballat la música clàssica i el ball des de la perspectiva del teatre.

En aquesta nova obra el títol de la qual està relacionat amb la paraula cartografia, Mónica invita un grup de quinze músics clàssics professionals que juntament amb un elenc de quinze ballarines fan una pregunta inicial: Com continuem i com comencem de nou? Pregunta que pren una nova forma davant de les circumstàncies que hem viscut tots a causa de la pandèmia.

Des d’aquest punt de partida, Mónica Calle planteja el treball artístic com un espai de resistència i humanitat.

A partir de la interpretació en viu de la setena simfonia de Beethoven, utilitzant bucles constants, reproduccions vocals i moviment repetitius amb el cos, l’espectacle desafia els artistes i el públic a reflexionar sobre aquests i altres problemes.

En paraules de la crítica de Lisboa «‘Carta’, és una lliçó sense tindre aqueixa pretensió… la idea del fet que sols existim en connexió amb altres. Aquests cossos estan sempre junts, caminant en la mateixa direcció amb tota la seua nuesa i fragilitat, envoltades en la lògica de l’assistència mútua… Aquestes dones demostren que, més enllà de la tecnologia, el totalitarisme o la pandèmia, el cos és un artefacte antic, que a vegades sembla invàlid, però sense igual».

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí