7.7 C
Valencia
sábado, 24 febrero 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Cultura presenta en la Filmoteca d’Estiu ‘Las niñas’, la gran triomfadora del cine espanyol en 2020

  Otras noticias  La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’IVC i se celebra del 30 de juliol al 29 d’agost als Jardins del Palau de la Música de València
  – L’òpera prima de Pilar Palomero es projecta el diumenge 1 i dilluns 2 d’agost a les 22.30 hores

  La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, diumenge 1 d’agost, a les 22.30 hores, ‘Las niñas’ (2020), escrita i dirigida per Pilar Palomero. Amb una duració de 100 minuts, l’òpera prima de la directora aragonesa es podrà tornar a veure dilluns 2 d’agost en el mateix horari.

  ‘Las niñas’ ha sigut la gran triomfadora del cine espanyol en 2020. Va obtindre el Goya a la millor pel·lícula, millor guió, millor fotografia i millor direcció novell. També va obtindre el Premi Generació Plus en el Festival de Berlín i la Bisnaga d’Or en el Festival de Màlaga, a més de quatre premis Gaudí i tres premis Feroz, entre altres guardons nacionals i internacionals.
  Protagonitzada per Andrea Fandós, Natalia de Molina, Zoe Arnao, Carlota Gurpegui, Julia Sierra i Francesca Piñón, ‘Las niñas’ és un drama sobre l’educació femenina condicionada per la por a l’embaràs i a ser mare de fills il·legítims que transcorre en 1992, l’any de les Olimpíades de Barcelona i l’Exposició Universal de Sevilla.

  Celia (Andrea Fandós) és una xiqueta d’onze anys que estudia en una escola de monges a Saragossa. Viu amb sa mare (Natalia de Molina), una jove viuda que vol que la seua filla tinga tot el que a ella li va faltar, com l’oportunitat d’anar a la universitat.

  L’arribada a classe de Brisa (Zoe Arnao), una nova companya de Barcelona, i l’amistat amb un grup de xiques majors que ella, espenten Celia cap a l’adolescència. També descobreix una nova realitat que ja no té res a veure amb l’antiquada educació que rep tant a casa com a l’escola.

  ‘Las niñas’ és el retrat d’una generació de dones que van ser educades a principis dels anys noranta i està inspirada en les pròpies experiències de la seua directora.

  Al marge dels premis rebuts, la pel·lícula ha sigut valorada per la crítica especialitzada de manera unànime com la gran revelació de 2020. La crítica també ha coincidit a assenyalar Pilar Palomero com una de les cineastes amb més talent i futur del panorama cinematogràfic actual.

  Dins del cicle ‘Collita de premis’, que reuneix algunes de les pel·lícules guardonades en els principals esdeveniments cinematogràfics de l’any, la Filmoteca d’Estiu projectarà ‘Otrs ronda'(2020) de Thomas Vinterberg, millor pel·lícula en els Premis de l’Acadèmia Europea i Oscar al millor film estranger (12 i 13 d’agost); ‘La mort de Guillem’ (2020) de Carlos Marqués-Marcet, millor pel·lícula en els Premis de l’Audiovisual Valencià (22 i 23 d’agost), i ‘Nomadland’ (2020) de Chloé Zhao, Oscar a la millor pel·lícula (27, 28 i 29 d’agost).

  Com en l’edició de 2020, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper 8 mm, 9,5 mm i 16 mm), recuperades per la Filmoteca i digitalitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de ‘home movies’ de temàtica estiuenca que recorren diverses dècades.

  La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; també gràcies a la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat de València en l’organització del cicle ‘Berlanga i la comèdia’ i al patrocini de Cerveza Turia.

  La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica en la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any en la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

  Horari i venda d’entrades

  Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La venda anticipada d’entrades en línia està disponible en la web de l’IVC: consultar aquí

  Per les mesures anti COVID, l’ús de la mascareta és obligatori en tot el recinte i cal respectar la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries a l’entrada.

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos