20.7 C
Valencia
miércoles, 26 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ivace destina 2,38 milions d’euros per a impulsar l’eficiència energètica en les explotacions agropecuàries

  Otras noticias

  [ad_1]

  – Se subvencionarà fins al 30% del cost, amb un màxim de 300.000 euros per projecte
  – El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 31 de desembre de 2021

  La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), destinarà un total de 2,38 milions d’euros per a fomentar la incorporació d’accions d’eficiència energètica en explotacions agropecuàries.

  Poden accedir a aquestes ajudes els titulars d’explotacions agropecuàries, comunitats de regants i altres organitzacions la fi de les quals consistisca en la gestió comuna d’aigua per al reg agrícola o la gestió comuna d’altres combustibles i fonts d’energia per a fi agropecuària.

  També es podran beneficiar els titulars d’explotacions agrícoles de regadiu que utilitzen xarxes de reg amb consum d’energia elèctrica, organitzacions i associacions de productors agrícoles, comunitats d’energies renovables, les comunitats ciutadanes d’energia i empreses de serveis energètics (ESE) o proveïdors de serveis energètics.

  L’Ivace, a través de la unitat d’Energia, subvencionarà fins al 30% del cost, amb un màxim de 300.000 euros per projecte.

  A través d’aquestes ajudes, Ivace Energia secundarà la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions de regadiu en explotacions agropecuàries i comunitats de regants, per la renovació dels seus equips de bombament que reduïsquen el consum d’energia final i les emissions de CO?. Entres aquestes accions figura la substitució de grups de bombament per uns altres més eficients energèticament. la implantació de variadors de freqüència o la modernització de sistemes de regulació, control i monitoratge de la xarxa de reg

  També es donarà suport a la a instal·lació o substitució de bateries de condensadors per a millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions elèctriques de les estacions de bombament.

  Per una altra a part, es subvencionarà la millora de l’eficiència energètica i utilització d’energies renovables en explotacions agropecuàries, donant suport a actuacions que reduïsquen la demanda de calefacció i refrigeració dels edificis agropecuaris i en les instal·lacions tèrmiques de calefacció, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària dels processos de pasteurització i conservació de productes peribles, la climatització de naus de bestiar i hivernacles, refrigeració en processos de fermentació del vi, etc.

  A més, Ivace Energia donarà suport a la substitució d’energia convencional en instal·lacions tèrmiques per energies renovables tèrmiques (energia solar tèrmica, biomassa, energia geotèrmica, aerotÉrmia, hidrotÈrmia, bombes de calor o una combinació d’elles).

  També a la substitució d’instal·lacions d’il·luminació interior i enllumenat exterior, la renovació de motors per a accionaments mecànics i altres serveis propis d’aquestes activitats, així com la millora de l’eficiència energètica dels subsistemes de generació, distribució, regulació i control i de les instal·lacions tèrmiques, incloent l’aprofitament de calors residuals i noves xarxes de calor.

  Cal destacar que perquè aquestes accions siguen subvencionables hauran d’aconseguir i justificar una reducció del consum d’energia final d’un 10% respecte a la seua situació de partida.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos