14 C
Valencia
viernes, 8 diciembre 2023

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Ivace gestionarà 122 milions d’euros per a impulsar l’autoconsum, la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica en el territori valencià

  Otras noticias  – Per al conseller d’Economia Sostenible es tracta «d’una oportunitat única d’aconseguir una autèntica transformació del model energètic»

  La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, gestionarà un total de 122 milions d’euros fins a 2023 procedents dels fons europeus de recuperació Next Generation EU.

  En aquest sentit, el conseller Rafa Climent ha subratllat que «es tracta d’una injecció econòmica sense precedents i una oportunitat única d’aconseguir una autèntica transformació del model energètic».

  Així doncs, l’Ivace gestionarà un total de 65 milions d’euros per a dur a terme diferents programes d’ajuda a l’autoconsum i emmagatzematge darrere del comptador i a les renovables tèrmiques, a través dels quals s’impulsarà l’autoconsum en tots els sectors econòmics i l’Administració Pública, així com la climatització i aigua calenta sanitària renovable en llars.

  Aixímateix, i per a impulsar la mobilitat sostenible, afavorint l’adquisició de vehicles elèctrics i la implantació de punts de recàrrega, l’Ivace gestionarà 40,5 milions d’euro d’euros, en el marc del Pla Moves III. D’aquesta quantitat total, l’Ivace destinarà un total de 30 milions per a facilitar la compra de vehicles elèctrics i els 10,5 milions restants es destinaran a subvencionar l’adquisició i instal·lació dels sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics.

  Al costat d’aquestes ajudes, per a fomentar la utilització d’energies renovables tèrmiques, l’Ivace rebrà 4,77 milions d’euros, que dedicarà a processos industrials i altres sectors productius per a contribuir a la descarbonització de la indústria i a la reducció de la seua dependència dels combustibles fòssils.

  D’altra banda, l’Ivace rebrà 4,49 milions d’euros per a donar suport a actuacions de climatització (fred i calor amb energies renovables) en el sector serveis en àmbits com el turístic o el comercial, en els quals la substitució de la climatització convencional per renovable generarà importants estalvis. Així mateix, està prevista una línia específica per a fomentar la utilització de biogàs, amb 4,77 milions d’euros.

  El titular d’Economia ha explicat que «es tracta a més d’una xifra inicial que, en funció de l’execució pot ser ampliada» i ha afegit que «es tracta de línies d’ajudes amb un gran potencial de reactivació econòmica dirigides a diferents sectors d’activitat econòmica i distribuïdes de manera que contribuïsquen a la millora de la cohesió social i territorial».

  Finalment, està previst el Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis Existents (PREE) en municipis de menys de 5.000 habitants per al qual el Ivace rebrà entorn de tres milions d’euros.

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos