Inicio Economía Ivace gestionarà 122 milions d’euros per a impulsar l’autoconsum, la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica en el territori valencià

Ivace gestionarà 122 milions d’euros per a impulsar l’autoconsum, la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica en el territori valencià

0
Ivace gestionarà 122 milions d’euros per a impulsar l’autoconsum, la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica en el territori valencià

[ad_1]

Ivace gestionarà 122 milions d

– Per al conseller d’Economia Sostenible es tracta «d’una oportunitat única d’aconseguir una autèntica transformació del model energètic»

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, gestionarà un total de 122 milions d’euros fins a 2023 procedents dels fons europeus de recuperació Next Generation EU.

En aquest sentit, el conseller Rafa Climent ha subratllat que «es tracta d’una injecció econòmica sense precedents i una oportunitat única d’aconseguir una autèntica transformació del model energètic».

Així doncs, l’Ivace gestionarà un total de 65 milions d’euros per a dur a terme diferents programes d’ajuda a l’autoconsum i emmagatzematge darrere del comptador i a les renovables tèrmiques, a través dels quals s’impulsarà l’autoconsum en tots els sectors econòmics i l’Administració Pública, així com la climatització i aigua calenta sanitària renovable en llars.

Aixímateix, i per a impulsar la mobilitat sostenible, afavorint l’adquisició de vehicles elèctrics i la implantació de punts de recàrrega, l’Ivace gestionarà 40,5 milions d’euro d’euros, en el marc del Pla Moves III. D’aquesta quantitat total, l’Ivace destinarà un total de 30 milions per a facilitar la compra de vehicles elèctrics i els 10,5 milions restants es destinaran a subvencionar l’adquisició i instal·lació dels sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics.

Al costat d’aquestes ajudes, per a fomentar la utilització d’energies renovables tèrmiques, l’Ivace rebrà 4,77 milions d’euros, que dedicarà a processos industrials i altres sectors productius per a contribuir a la descarbonització de la indústria i a la reducció de la seua dependència dels combustibles fòssils.

D’altra banda, l’Ivace rebrà 4,49 milions d’euros per a donar suport a actuacions de climatització (fred i calor amb energies renovables) en el sector serveis en àmbits com el turístic o el comercial, en els quals la substitució de la climatització convencional per renovable generarà importants estalvis. Així mateix, està prevista una línia específica per a fomentar la utilització de biogàs, amb 4,77 milions d’euros.

El titular d’Economia ha explicat que «es tracta a més d’una xifra inicial que, en funció de l’execució pot ser ampliada» i ha afegit que «es tracta de línies d’ajudes amb un gran potencial de reactivació econòmica dirigides a diferents sectors d’activitat econòmica i distribuïdes de manera que contribuïsquen a la millora de la cohesió social i territorial».

Finalment, està previst el Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis Existents (PREE) en municipis de menys de 5.000 habitants per al qual el Ivace rebrà entorn de tres milions d’euros.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí