20.6 C
Valencia
miércoles, 26 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola continua amb els valencians La Dispersione, Lucentum XVI i Harmonia del Parnàs

  Otras noticias

  [ad_1]

  El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola continua amb els va...

  – La 26a edició del festival té lloc del 29 de juliol al 9 d’agost al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola
  – El cartell del festival inclou catorze propostes, entre les quals hi ha onze grans concerts, un espectacle gratuït per a públic familiar i, per primera vegada, projeccions de cinema

  El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que té lloc fins al 9 d’agost al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola, continua aquesta setmana amb tres concerts de grups valencians: La Dispersione, Lucentum XVI i Harmonia del Parnàs.

  El dilluns 2 d’agost, el grup valencià La Dispersione interpretaran ‘Acis & Galatea’, amb peces de Haendel i del mallorquí Antoni Literes que giren al voltant del relat provinent de ‘Les metamorfosis’ d’Ovidi. Dilluns, el festival també comptarà amb un dels dos espectacles familiars de la programació: a les 19.30 al Palau de Congressos, amb entrada lliure, s’escenificarà l’espectacle ‘Iolant d’Aragó, entre pare, marit i nadons’, d’Ensemble Alfonsí (València), amb Mara Aranda a la direcció.

  El dimarts 3 d’agost serà el torn del grup alacantí Lucentum XVI amb ‘Solstici barroc’, un repertori que va de la València renaixentista al ‘seicento’ venecià i per a això fa un viatge des de la polifonia, les danses i madrigals que s’escoltaven als palaus renaixentistes valencians fins que arriba a les àries i tocates pròpies del primer barroc italià.

  El 4 d’agost, Harmonia del Parnàs tornaran al festival amb el repertori ‘Per dolce ardore’, amb Marian Rosa Montagut al clavecí i la direcció. El programa proposa un repertori delicadíssim que té com a ingredient principal les escasses composicions barroques en què s’inclou el ‘chalumeau’, un instrument molt desconegut en l’actualitat.

  Aquesta edició del festival, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, proposa onze grans concerts i dos espectacles gratuïts per a públic familiar, a més d’una exposició i projeccions de cinema, que s’incorporen com a novetats d’enguany.

  A més, el programa ‘CaixaBank escolta València’, impulsat per CaixaBank amb la col·laboració de l’FSMCV i l’IVC dona suport a la part pedagògica i de creació de nous públics del festival i col·labora en els espectacles orientats al públic familiar i en el concert del Cor de Cambra Ad Libitum, un cor jove que va aconseguir el Premi del Públic en els III Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

  D’altra banda, l’exposició ‘Els àngels músics de la catedral de València’, que mostra les rèpliques creades per importants lutiers europeus dels instruments que apareixen en les pintures renaixentistes de la catedral de València, es podrà visitar fins al 9 d’agost a la Casa de l’Aigua.

  La programació del festival

  La programació d’aquesta 26a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i torna a incorporar dos espectacles familiars que tenen lloc al Palau de Congressos.

  Encarant l’últim cap de setmana del festival, el 6 d’agost arriba una de les propostes internacionals d’aquesta edició, el grup txec Tiburtina Ensemble, amb l’espectacle ‘Ego sum homo’.

  El 7 d’agost, Jordi Savall arribarà a Peníscola per quart any consecutiu, en aquest cas amb l’espectacle ‘Tots els matins del món’. Jordi Savall celebrarà amb ‘Peníscola de cinema… barroc’ el trenta aniversari de l’estrena de la pel·lícula ‘Tous les matins du monde’, amb la qual va obtindre el reconeixement internacional. La pel·lícula es projectarà també durant el festival i, d’aquesta manera, s’incorpora per primera vegada el cinema a la programació.

  El diumenge 8 d’agost, la segona proposta internacional d’enguany, els francesos Trio Hantaï, portaran al festival ‘Johann Sebastian Bach i els seus contemporanis francesos’. Finalment, la cloenda de la 26a edició del festival vindrà de la mà d’Èlia Casanova i la Tendresa amb ‘Plebeyos bailes’.

  Cal destacar que el cartell de la 26a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha estat realitzat per l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.

  Les entrades dels onze grans concerts es poden adquirir de manera anticipada a partir del 26 de juny en ‘www.entradas.com’. A partir del 26 de juliol, la venda d’entrades estarà disponible a la Casa de l’Aigua (plaça Santa Maria) de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dies de concert al castell, de 21 a 22.30 hores. Tots els concerts de pagament tenen un preu de 12 euros, però es poden adquirir abonaments per als onze concerts a 100 euros i per a cinc concerts a 50 euros.

  Les invitacions per als espectacles familiars i les projeccions de cinema es repartiran gratuïtament el mateix dia dels espectacles a partir d’una hora abans al Palau de Congressos.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos