10.9 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Cultura de la Generalitat acull una sessió especial a la Filmoteca de València del festival SocialMed València

Otras noticias

– La Filmoteca de València projecta el drama bèl·lic ‘Quo Vadis, Aida?’ (2020) de la directora bosniana Jasmila Zbanic
– També acull la presentació del llibre ‘La guerra a la vuelta de la esquina’ a càrrec de la seua autora, Maria Chiara Vitucci

Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, participa en la primera edició de SocialMed València, amb la projecció del drama bèl·lic ‘Quo Vadis, Aida?’ (2020) de la directora bosniana Jasmila Zbanic. La pel·lícula es projecta a la Filmoteca de València el dijous 25 de novembre, a les 20 hores, i el divendres 26 de novembre, a les 18 hores.

Nominada a la millor pel·lícula internacional en els premis Oscar i BAFTA, ‘Quo Vadis, Aida?’ està ambientada en la guerra de Bòsnia el juliol de 1995. La seua protagonista és Aida (Jasna Duricic), que treballa com a traductora per a l’ONU a Srebrenica. Quan l’exèrcit serbi ocupa el poble, la seua família està entre els milers de persones que busquen refugi en els camps de l’ONU. Com a coneixedora de l’estat de les negociacions per la seua professió, Aida té accés a informació crucial.

En la sessió del dijous 25 de novembre també tindrà lloc a la Filmoteca la presentació del llibre ‘La guerra a la vuelta de la esquina’, a càrrec de la seua autora, Maria Chiara Vitucci, i de Fernando Flores, director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València.

El llibre tracta sobre la relació del cinema i la guerra desencadenada en l’antiga Iugoslàvia a principis dels anys noranta del segle XX i com el conflicte balcànic es reflecteix en les pel·lícules dels cineastes dels territoris assolits per la guerra.

SocialMed València és el primer Festival de Drets Humans del Mediterrani. Naix amb l’objectiu de parar atenció al cinema i a la creació artística relacionats amb temes socials vinculats de manera geogràfica i cultural a la mar Mediterrània.

La primera edició del festival, que se celebra entre el 19 i el 27 de novembre en diversos espais culturals de la ciutat de València, està dedicada a una reflexió sobre els moviments socials que van sacsejar gran part del món i que van tindre el seu origen en l’anomenada Primavera Àrab, l’ona expansiva de la qual va arribar a altres països mediterranis com Espanya en el 15M i globalment a través de moviments com Occupy Wall Street o We are the 99.99%.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos