14.3 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

L’EACC inaugura la mostra ‘Galerna Sòl’ de l’artista Jon Cazenave

Otras noticias

L’artista de Sant Sebastià presenta la nova obra realitzada durant una estada a les comarques de Castelló i una selecció de la sèrie ‘Galerna’
– Un col·loqui amb Cazenave, una conversa i un taller fotogràfic formen part de les activitats complementàries de l’exposició

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, ha inaugurat aquest dimecres el projecte expositiu ‘Galerna Sòl’ de l’artista basc Jon Cazenave. Una mostra de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló coproduïda amb Kutxa Fundazioa i comissariada per Julián Barón.

El conjunt expositiu està format per ‘Galerna’, una selecció d’obres del projecte de Cazenave que buscava la memòria i l’origen de la seua pròpia identitat i, per una altra part, ‘Sòl’, en què l’artista basc presenta una nova obra produïda per l’EACC i realitzada a les comarques de Castelló.

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, que ha assistit a la inauguració, ha assenyalat que «L’EACC és el referent de l’art contemporani a les comarques de Castelló i des de l’IVC continuem fent una clara aposta per la reflexió i el plaer visual amb els discursos de les diferents disciplines artístiques». Per a Guarinos, l’obra de Cazenave «mostra la recerca de les arrels on la realitat política i social tenen una gran força, i fa anàlisi de la memòria i del retrobament cap al que és essencial com la cultura, la terra i l’entorn més proper». La presentació ha comptat també amb l’assistència del delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

Per a l’exposició de l’EACC, s’ha fet una selecció d’obres de ‘Galerna’, un projecte de Cazenave que buscava la memòria i l’origen de la seua pròpia identitat. A l’Espai es mostra part de l’etapa de reflexió de l’artista posterior a la trobada amb la cova, la foscor, el buit i l’espiritualitat, com a part de la seua pròpia existència.

El treball fotogràfic inicia un procés de desmaterialització, ‘Galerna’ es buida del valor documental i del blanc i negre per anar convertint-se en el color que veurem a la part de l’exposició anomenada ‘Sòl’.

‘Sòl’ és l’obra recent que l’artista ha realitzat després de la seua estada a Castelló durant 2021. L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un treball de camp en el territori castellonenc, que utilitza la imatge fotogràfica per a reflexionar entorn del concepte de paisatge com un sistema de representació, una construcció cultural sotmesa a la interpretació i al canvi. En aquesta obra, Cazenave ha fotografiat les muntanyes i ha extret una paleta de colors de la serra d’Espadà amb pigments grocs, rojos i blaus. Després, s’ha ocupat de l’imaginari de la Plana, a través de vistes d’ortofotos, d’una comarca bolcada a la indústria del taulell i l’explotació agrícola. I, com a síntesi, ha creuat els dos imaginaris a través de la tècnica d’impressió de carbó transportat.

Altres activitats

El dissabte 27 de novembre a les 12.00 tindrà lloc la xarrada-col·loqui amb Jon Cazenave. L’autor oferirà una xarrada i posterior conversa oberta amb el públic, en la qual detallarà el procés de creació del seu treball ‘Galerna’ i la recent sèrie ‘Sòl’ que ha realitzat després de la seua estada a Castelló durant 2021.

El taller ‘Ser (a través de) la imatge’ tindrà lloc del 4 al 6 de febrer de 2022. Aquest taller pretén generar un àmbit de reflexió que ajude a comprendre la importància del punt de vista a l’hora d’emprendre qualsevol projecte fotogràfic i així ser capaços de construir un discurs propi.

L’exposició ‘Galerna Sòl’ estarà a l’EACC fins al 20 de febrer. L’horari de visita de l’Espai és de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l’horari és de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat. L’entrada és lliure.

Més informació en el web de l’IVC consultar ací

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos