6.3 C
Valencia
domingo, 16 enero 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Víctor Garcia: ‘La fi de les obres de l’institut i la construcció del nou CEIP La Paz són un salt de qualitat educativa per a Torrellano’

Otras noticias

– La Conselleria recepciona les obres de reparació de la façana de l’IES Torrellano en les quals ha invertit mig milió d’euros
– La construcció del nou CEIP La Paz començarà al final de gener de l’any que ve

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha visitat la pedania elxana de Torrellano amb motiu de la recepció de les obres de reparació de la façana de l’institut, una actuació en què la Conselleria ha invertit prop de mig milió d’euros.

A més, el director general ha recorregut també les instal·lacions provisionals del CEIP La Paz, on ha informat la comunitat educativa del centre que «al final de gener pròxim començaran les obres de construcció de la nova escola amb una inversió de 6,2 milions d’euros per part del departament del conseller Vicent Marzà».

Garcia ha estat acompanyat pel director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a les comarques d’Alacant, David Vento, l’alcalde d’Elx, Carlos González, i també per la regidora d’Educació de l’ajuntament elxà, M. José Martínez.

El director general d’Infraestructures Educatives ha destacat que «la fi de les obres de l’institut i la imminent construcció del nou CEIP La Paz suposen un salt de qualitat educativa per a Torrellano».

Víctor Garcia ha agraït «la paciència de tota la comunitat educativa de l’IES Torrellano davant d’unes obres que mai haurien d’haver-se produït, perquè és del tot anormal que la façana d’un centre educatiu nou comence a afonar-se quan ni tan sols s’havien complit els 15 anys de la seua construcció».

«L’institut va ser construït per la CIEGSA de l’anterior Consell del PP en 2003 i en 2016 la façana va començar a presentar greus signes de deteriorament. Després d’un estudi de les patologies de l’edifici, en 2019 es van adjudicar les obres de reparació, però a penes tres mesos després de l’inici dels treballs la constructora va fer fallida i deixà l’actuació a mitges», ha relatat el director general.

«Ha sigut un procés llarg i complicat perquè ni tan sols podíem enretirar les bastides que l’adjudicatària havia subcontractat, però durant tots els mesos que es va prolongar la tramitació de la rescissió del contracte incomplit, així com la licitació i adjudicació per urgència de nou dels treballs que ara conclouen, la nostra primera prioritat ha sigut sempre garantir en tot moment la seguretat de l’alumnat i professorat perquè les classes es desenvoluparen amb normalitat», ha recalcat Víctor Garcia.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, per la seua banda, ha destacat que la recepció d’aquesta obra «suposa posar fi a un autèntic maldecap administratiu, eliminar el perill que suposava per a alumnes i professors i deixar el centre en les condicions adequades per a realitzar la seua funció educativa».

«Ens hauria agradat haver-ho vist acabat molt abans, però els problemes que hi va haver amb l’anterior adjudicatària de les obres han retardat el final dels treballs. No obstant això, ja és una realitat i amb això la Conselleria d’Educació compleix les reivindicacions de la comunitat educativa i soluciona definitivament un problema que s’havia enquistat massa temps», afig l’alcalde, qui agraeix a la comunitat educativa, «especialment als professors i alumnes, l’esforç realitzat i la paciència que han mostrat».

Proposta d’adjudicació de les obres del nou CEIP La Paz

Respecte a la construcció del nou CEIP La Paz de Torrellano, el concurs públic llançat per la Conselleria d’Educació ja ha entrat en la fase final amb una proposta d’adjudicació de les obres a l’empresa Acciona Construcción SA, que és la que més puntuació ha aconseguit en la licitació entre les 23 constructores que s’han presentat al concurs.

«Una vegada concloga el període d’al·legacions, l’adjudicació serà ferma i la nostra previsió és que al final de gener de 2022 puguen començar les obres», detalla el director general. L’obra va eixir a concurs públic per 5.951.601,72 euros (IVA inclòs) i Acciona es compromet a construir el nou col·legi per 5.133.844,02 euros, impostos inclosos.

El CEIP La Paz de Torrellano tenia part del seu alumnat en barracons estructurals des de 2008. Aquest col·legi de dues línies d’Infantil 3-5 anys (6 aules) i de Primària (12 aules) escolaritza aquest curs uns 275 alumnes.

L’actuació de la Conselleria inclou la demolició de l’actual CEIP La Paz i la construcció al mateix solar d’un centre educatiu de doble línia amb 2 aules d’Infantil 2 anys, 6 aules d’Infantil de 3 a 5 anys i 12 aules de Primària, més un menjador per a 260 comensals en dos torns. En total, el nou col·legi tindrà 490 places escolars. El termini d’execució de les obres és de 14 mesos, amb la qual cosa el nou centre estaria acabat per al segon trimestre de 2023.

Durant les vacances de Pasqua del passat curs 2020-2021 ja es va fer el trasllat de l’alumnat al nou col·legi provisional, ubicat en una parcel·la municipal preparada per l’Ajuntament d’Elx al poliesportiu de Torrellano, a uns 600 metres del col·legi que es derrocarà. En les noves aules prefabricades la Conselleria hi ha invertit uns 900.000 euros. Aquest preu inclou el muntatge i el lloguer dels mòduls.

La inversió ja assignada pel departament del conseller Vicent Marzà per a la modernització dels centres educatius d’Elx voreja els 36 milions d’euros i permetrà generar uns 900 llocs de treball en el sector de la construcció alhora que es milloren 14 centres educatius: dos d’aquests de nova construcció i altres dos que es construeixen de nou, així com la renovació i ampliació d’altres 10 centres.

D’aquests 35,8 milions d’inversió d’Educació de la Generalitat a Elx, 18 són en actuacions executades directament per la Conselleria i els 17,8 milions restants són en obres del pla Edificant delegades en l’Ajuntament.

D’aquesta manera, per exemple, dues de les quatre grans actuacions a la capital del Baix Vinalopó les executa directament la Conselleria, una d’aquestes és el ja esmentat nou CEIP La Paz de Torrellano, i l’altra és l’IES Periodista Vicente Verdú, l’institut de nova construcció del barri del Pla que ja està tot acabat i equipat. La comunitat educativa d’Elx ha decidit realitzar, durant aquestes vacances de Nadal, el trasllat a les noves instal·lacions en què la Conselleria hi ha invertit 11,3 milions d’euros.

L’altre centre educatiu nou és el CEIP Núm. 37. La Conselleria inverteix 5,9 milions d’euros en la construcció d’aquesta nova escola en unes obres que gestiona l’Ajuntament d’Elx a través d’Edificant. El consistori té previst licitar l’obra al principi de 2022 i la comunitat educativa ha triat el nom del CEIP Les Arrels per a aquest nou col·legi que es construirà a l’Hort de Trabalon.

També, a través del pla Edificant, es construirà novament el CEE Virgen de la Luz en una altra parcel·la amb una inversió de la Conselleria de 4,8 milions d’euros. L’Ajuntament va adjudicar el passat abril la redacció del projecte i té previst licitar l’obra al llarg de 2022.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos