10.9 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

València aprova subscriure el contracte-programa de serveis socials amb la Generalitat pel qual rebrà 82 milions d’euros

Otras noticias


Tornar
  • Benestar Social

València aprova subscriure el contracte-programa de serveis socials amb la Generalitat pel qual rebrà 82 milions d’euros

L’Ajuntament destina 1’1 milions d’euros per a la remodelació del Museu Històric Municipal

• El contracte permetrà el reforçament dels programes d’atenció a persones majors, entre d’altres col·lectius

05/11/2021

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la subscripció del contracte-programa de serveis socials amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat pel qual el consistori rebrà 82 milions d’euros en els pròxims quatre anys per a finançar polítiques de benestar social. El contracte-programa permetrà el reforçament dels projectes d’atenció bàsica i d’urgència en matèria social, el finançament de programes d’atenció a persones majors, família, infància o migrants entre d’altres, així com la contractació de 291 nous treballadors i treballadores. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha afirmat que “són més de 82 milions d’euros, que és una quantitat important. La nova filosofia de la Conselleria és tindre un pla plurianual per donar estabilitat de finançament a les administracions locals i permetre una planificació adequada”.

 

Campillo ha explicat que “abans era un contracte anual i ara es fa per quatre anys i tindrà una durada fins al 2024”. Segons el vicealcalde, “en els últims anys hem contractat moltes persones en serveis socials. Amb este programa, esta dotació comportarà concretament la contractació de 291 noves persones per als pròxims anys, la qual cosa serà un reforçament importantíssim”.

Gràcies a este contracte-programa, l’Ajuntament rebrà enguany 18.971.875 euros, una partida que anirà incrementant-se any a any fins al 2024, en que l’aportació de la Generalitat arribarà als 21.358.662’50 euros. La quantitat aprovada es desglossa en partides com els 6.508.506’96 euros per a atendre prestacions econòmiques d’urgència, 7.095.582’64 euros per al servei d’ajuda a domicili, 42.897’24 euros per a programes d’atenció per a persones majors, 3.279.440 euros per a l’equip bàsic d’intervenció en infància i adolescència, 5.741.145 per al centre d’atenció a persones majors, 413.240 euros per al centre de dia de menors de la Malva-rosa, 5.238.160 euros per als centres de diversitat funcional Isabel de Villena (la Malva-rosa), Juan de Garay (barri de Favara) i Gravador Planes (barri d’Aiora) així com per al centre de dia Font de Sant Lluís, amb un finançament de 2.022.040 euros. 

Al llarg dels quatre anys de vigència del programa subscrit amb la Generalitat es contractaran un total de 291 persones per reforçar la prestació del servei. Un 40% de la nova plantilla seran auxiliars administratius però també hi haurà 24 assessors jurídics, 23 psicòlegs, 81 treballadors socials, 12 educadors socials i 25 tècnics d’integració social, entre d’altres categories.

Sense llar

En un altre ordre de coses, però dins de l’àmbit dels serveis socials, la Junta de Govern ha aprovat prorrogar el conveni amb les entitats que atenen persones sense llar o en risc d’exclusió social. En concret, es destinaran 80.000 euros per a la Fundació Salut i Comunitat i l’associació Plena Inclusió de la Comunitat Valenciana així com 700.000 euros per a l’alberg Sant Joan de Déu.

La Fundació Salut i Comunitat és responsable del centre de nit “Mussol”, que atén persones majors de 18 anys sense llar amb problemes associats al consum d’alcohol, les drogues o la salut mental.

Per la seua banda, l’associació Plena Inclusió de la Comunitat Valenciana desenvolupa el programa “Respir Familiar” per a donar suport a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual, alleujar-los l’estrés emocional i permetre’ls una millor conciliació laboral i familiar. 

En la mateixa línia, la Junta de Govern ha donat el vistiplau a la pròrroga del conveni de col·laboració amb l’alberg Sant Joan de Déu, que atén persones sense llar. El conveni actualment en vigor caduca el pròxim 25 de novembre.

Sergi Campillo ha destacat que “des de l’any 2015 l’Ajuntament de València ha multiplicat per dos el nombre de places disponibles als recursos municipals per a persones sense llar”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha signat un protocol de coordinació amb 14 entitats socials per a l’elaboració d’un cens de la població sense llar de València per tal d’actualitzar les dades existents, que són de 2019. Amb este conveni, València disposarà, per segona vegada, d’una radiografia real i exhaustiva de les persones sense llar que hi resideixen als carrers i als albergs. Es tracta d’una acció fonamental per conéixer exactament el nombre i les circumstàncies de les persones sense llar, crear les estratègies adequades per millorar la seua situació i fomentar la seua inclusió social i laboral.

D’altra banda, el consistori ha aprovat la concessió d’ajudes per a la realització de projectes que promoguen la igualtat entre homes i dones i lluiten contra la discriminació per raó de sexe en la ciutat de València. En total, s’han concedit 100.000 euros a 18 entitats i associacions entre les quals Creu Roja, per a la intervenció en entorns de prostitució; la Casa de la Dona, per a l’elaboració d’una guia feminista de recursos socials; o el Centre d’Assistència a les Víctimes d’Agressions Sexuals, per a la realització de tallers. 

Museu Històric municipal

L’Ajuntament ha aprovat contractar l’execució de les obres de remodelació del Museu Històric Municipal i de condicionament de la sala d’exposicions. El Museu Històric Municipal, ubicat en la Casa consistorial, custodia símbols municipals tan importants com la Senyera, el Penó de la Conquesta o les claus de la ciutat. El contracte d’execució tindrà una durada de huit mesos i un import d’1.145.366’83 euros, que es destinaran a modernitzar les instal·lacions i millorar la il·luminació de les sales. És la segona vegada que l’Ajuntament licita este projecte, després que en 2020 es resolguera el contracte amb l’anterior contractista per no realitzar els treballs de remodelació previstos.

L’equip de govern ha aprovat hui també la concessió de subvencions a associacions i entitats sense ànim de lucre per a la realització de programacions i projectes culturals a València en 2021. En total, a la convocatòria s’han presentat 83 sol·licituds, de les quals 70 complien els requisits. La quantia total de les ajudes atorgades és de 145.775 euros.

Recursos multimèdia

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos