Inicio Comunidad Valenciana Valencia València acull la Conferència Internacional sobre urbanisme amb perspectiva de gènere de l’ONU

València acull la Conferència Internacional sobre urbanisme amb perspectiva de gènere de l’ONU

0

[ad_1]


Tornar
  • Urbanisme

València acull la Conferència Internacional sobre urbanisme amb perspectiva de gènere de l’ONU

Sandra Gómez: “Hem incorporat l’enfocament de gènere en la revisió del nostre planejament i en els projectes de regeneració de l’espai públic”

• Vista de la ciutat

21/10/2021

València ha reunit hui a professionals de l’arquitectura i l’urbanisme que s’han donat cita per a participar en la conferència internacional sobre “Gènere i Desenvolupament Urbà Sostenible en la post pandèmia” organitzada per l’ONU per impulsar el debat “sobre la importància de desenvolupar un urbanisme inclusiu que promoga la igualtat”, tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en celebrar que “València va ser reconeguda ja en 2018 per elaborar una guia metodològica per a desenvolupar un urbanisme inclusiu”.

 

La vicealcaldessa de València i regidora de l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, ha recordat este reconeixement en la inauguració de les jornades que han sigut coordinades per la Càtedra UNESCO de Gènere en Ciència, Tecnologia i Innovació de la Universitat Politècnica de Madrid i per AGGI i el Grup Assessor de Gènere de la Directora Executiva d’ONU-Hàbitat.

“La qüestió de la inclusió de la perspectiva de gènere és una cosa en la qual l’Ajuntament de València, més concretament la Delegació de Desenvolupament Urbà, porta treballant anys”, ha explicat Gómez, en aclarir “estem incorporant l’enfocament de gènere en la revisió del nostre planejament, en els projectes de redefinició i regeneració de l’espai públic, i en la formació de tècnics implicats en la presa de decisions sobre el nostre entorn construït”.

Sandra Gómez ha recordat que la Fundació Formació i Desenvolupament Urbanístic va reconéixer aqueixa labor de l’àrea de Desenvolupament Urbà ja en 2018 amb la concessió del Premi Nacional d’Urbanisme Ricardo Santos Díez a “Lla revisió dels plans urbanístics des de la perspectiva de la regeneració urbana”. La guia metodològica va ser elaborada per un grup d’arquitectes de l’Ajuntament de València Florentina Pedrer i Fernando Belenguer, juntament amb Jose Vicente Gregori, María Jose García, María Jose Hernández i Ana Tomás.

Durant esta conferència que alberga València i persegueix avançar en matèria d’igualtat de gènere en la planificació i regeneració urbana a fi de fer les ciutats més inclusives, la vicealcaldessa ha explicat que, “dins d’este marc dels Plans de Recuperació post pandèmica, Agenda 2030 i Nova Agenda Urbana, estes jornades posen el focus del debat en iniciatives inclusives que ajuden a eliminar la desigualtat, i promoguen l’autonomia de les dones dins dels barris en els quals habiten i fan vida”.

A més, diversos ponents “de referència internacional” es reuniran en estos dos dies per a intercanviar idees i experiències per a la futura projecció de noves iniciatives per a crear noves ciutats inclusives. Entre ells Erik Berg, Vicepresident d’AGGI (Grup Internacional de Gènere d’ONU Hàbitat) i President d’Hàbitat Norway; Teresa Boccia, membre fundador d’AGGI i professora de planificació urbana en la Universitat Federico II de Nàpols; Iñaqui Carnicero, director General d’Arquitectura i Agenda Urbana del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana; o Maitreyi Das, gerent de la Pràctica Global Urbà, Gestió de Risc de Desastres, Resiliència i Terres, del Banc Mundial.

La vicealcaldessa de València ha destacat que els projectes elaborats des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana tenen molt present i en compte en els seus criteris la perspectiva de gènere. És el cas del disseny de la reurbanització d’Ausiàs March, de les superilles d’Orriols, i de la Petxina, de la reurbanització de l’entorn de plaça de Bruges, Mercat Central, Llotja, i Església dels Sants Joans. “Alguns d’estos projectes com el de la plaça de Bruges ha sigut dirigit per un grup de professionals liderat per dones en els rols de més importància, com a arquitectes o direcció d’obres. En altres projectes s’aplica la perspectiva de gènere pensant en l’ús que les dones haurien de poder fer de l’espai, per a millor comoditat d’aquestes, en matèria d’espai, il·luminació i distribució de serveis fonamentals”, ha explicat.

Els actes que acull València ara s’uneixen a la resta d’esdeveniments d’Octubre Urbà 2021 organitzat per ONU Hàbitat. Durant este mes es programen una sèrie d’activitats en les quals el tema principal és el desenvolupament sostenible a les ciutats i comunitats. Octubre Urbà comença amb el Dia Mundial de l’Hàbitat i acaba el 31 amb el Dia Mundial de les Ciutats.

Les jornades podran ser seguides en streaming tant en anglés com en espanyol des de la web d’AGGI.

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí