Inicio Comunidad Valenciana Valencia El Curs de Direcció Pública Local que organitza l’Ajuntament amb la Universitat de València es consolida com un instrument “per a impulsar una administració més eficient”

El Curs de Direcció Pública Local que organitza l’Ajuntament amb la Universitat de València es consolida com un instrument “per a impulsar una administració més eficient”

0

[ad_1]


Tornar
  • València

El Curs de Direcció Pública Local que organitza l’Ajuntament amb la Universitat de València es consolida com un instrument “per a impulsar una administració més eficient”

L’alcalde ha donat la benvinguda a les 50 persones que s’incorporen a la sisena edició d’esta iniciativa de formació i reciclatge professional que ja han acomplit altres 200

• L’Ajuntament de València

13/10/2021

La sisena edició del Curs de Direcció Pública Local, una iniciativa que fins al moment ha promogut el reciclatge de vora 200 professionals de la plantilla municipal “perquè esta formació revertisca en la millora dels servicis públics i per a consolidar una administració més eficient”, ha començat hui. L’alcalde Joan Ribó ha donat la benvinguda a les 50 persones que s’incorporen enguany a este projecte que organitza l’ADEIT de la Universitat de València (UV), amb la col·laboració de l’Ajuntament, “i amb l’objectiu d’aconseguir l’excel·lència de l’administració local, que tal com ha demostrat durant la pandèmia del coronavirus s’ha d’adaptar a les necessitats de la ciutadania”.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, que ha participat en l’acte inaugural d’este curs, acompanyat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, de la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i de la secretaria General de la UV, María Elena Olmos. El primer edil ha destacat “la importància d’esta iniciativa que suposa 200 plans de millora implantats a l’Ajuntament, a més de les 50 matriculacions d’enguany”. D’altra banda, en ressaltar que esta iniciativa “és un exemple del treball conjunt de dos administracions per a millorar les organitzacions i la formació dels seus membres», ha assegurat que “s’ha consolidat com un referent per al conjunt de les treballadores i treballadors públics de la Comunitat i que s’ha erigit en un punt de trobada, reflexió i millora per a l’Ajuntament de València”.

Joan Ribó ha recordat com la pandèmia del coronavirus ha obligat a canviar el treball presencial per un altre en línia. “Així mateix –ha explicat- en poc temps l’Ajuntament va passar de tramitar 200 a 2.400 llicències durant el confinament, i en general s’han viscut canvis notables en l’organització de la gestió municipal amb nous sistemes, i per això necessiten formar el personal, amb capacitat de direcció i d’ús de les noves tecnologies”.

En la seua intervenció, l’alcalde ha parlat “del compromís del govern municipal per a donar un servici públic adequat”, i ha defensat, entre altres elements, “la formació, el reciclatge, la innovació i la millora de les tasques així com l’aprofitament del talent i la seua transmissió, i la implantació de mesures de l’eficàcia de l’organització i el perfeccionament de la qualificació professional”.

“Hem de consolidar una administració més eficient però, sobretot, una administració que done resposta a les demandes, necessitats i les expectatives de la nostra ciutadania, per tal de prestar un servici públic de qualitat” ha afirmat Ribó, en subratllar “la ineludible necessitat d’enfortir persones i equips directius que puguen liderar l’administració més pròxima, que volem cada vegada siga més eficaç”.

Fins al moment, entre els projectes implants hi ha hagut una major concentració de plans en els servicis i per ordre decreixent: Benestar amb 23 plans, Policia Local amb 13, Activitats amb 10, Personal amb 9, Llicències urbanístiques i obres d’edificació amb 8, Jardineria amb 7, Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics amb 6, i Mobilitat Sostenible amb 5. També s’han presentat iniciatives per millorar els Servicis d’Inspecció de Tributs, Transparència i Govern Obert, Gestió del Centre Històric i Formació i Ocupació, i altres propostes que pràcticament completen el mapa de servicis municipals.

En este sentit, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha celebrat que “este curs promou la consolidació d’un sistema de gestió pública per afavorir la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i el benestar de la ciutadania”. L’edil ha remarcat que “l’objectiu general del curs és formar personal empleat públic d’alt nivell per a desenvolupar habilitats directives i analítiques que els permeten abordar de forma creativa i innovadora la gestió dels assumptes públics i posar eixe coneixement al servici de la societat, afermant els valors de la formació, l’eficàcia i l’eficiència, la transparència i la rendició de comptes, imprescindibles per a la robustesa de qualsevol societat avançada”. “La ciutadania ha de percebre cada vegada més l’eficàcia de la gestió pública, en este cas, ho fa mitjançant el coneixement que generem. Hem de ser agents i motors de desenvolupament i volem que l’Ajuntament siga reconegut per l’eficient organització i els seus resultats”.

En la mateixa línia, s’ha manifestat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui “ha donat suport a este curs que forma en l’excel·lència per adaptar el sistema, que es troba anquilosat, a la persona”. “Perquè –segons les seues paraules- parlem d’una formació per a gestionar els servicis socials, l’atenció primària que recau sobre les administracions locals i és una de les potes de l’estat de benestar”.

En representació de la Universitat de València, la seua secretaria General, María Elena Olmos, ha afegit que este títol, impulsat per la cooperació de dos institucions públiques, “intenta col·laborar científicament per a dur a terme una major eficàcia en la gestió cap a la ciutadania”.

 

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí