Inicio Cultura y Ocio Cine Cultura presenta el primer volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2022’

Cultura presenta el primer volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2022’

0
Cultura presenta el primer volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2022’

[ad_1]

Cultura presenta el primer volum del catàleg

– El primer volum del catàleg ‘Curts’ reuneix tres curts documentals, dos de ficció i un d’animació
– El catàleg ‘Curts’ és una iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura a fi de promocionar el curtmetratge valencià en festivals de cine

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta el primer volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2022’, amb el qual es pretén promocionar i donar a conéixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals de cine nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual.

L’IVC elabora dos volums anuals del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana’. El primer volum es publica al gener i el segon, al juny, amb un màxim de sis curtmetratges per cada u. Així mateix, l’Institut Valencià de Cultura realitza la promoció del catàleg de curtmetratges per un període de dotze mesos.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, ha assenyalat que «per segon any consecutiu l’Institut Valencià de Cultura elabora dos volums del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana’, a fi d’ampliar el nombre de curtmetratges seleccionats i assolir més projecció del curt valencià en els festivals de cine».

En aquest primer volum de ‘Curts Comunitat Valenciana 2022’ s’han seleccionat sis curtmetratges: tres curts documentals, dos de ficció i un d’animació.

La selecció està formada per ‘La promoción’, de Lucía Sáiz Alegre; ‘Diecisiete y medio’, d’Andrea Alborch; ‘Réquiem Georg’, de Raúl Riebenbauer; ‘Un cuarto de equipaje’, de Daniela Cuenca; ‘Hardcore’, d’Adán Aliaga, i ‘Las visitantes’, d’Enrique Buleo.

‘La promoción’ és un curtmetratge documental escrit, dirigit i produït per la valenciana Lucía Sáiz Alegre, sobre quatre joves entre 24 i 30 anys que reflexionen sobre la seua situació actual, les pors que tenen, els objectius i les perspectives vitals. Tot això en un context marcat per una situació laboral, econòmica i emocional complexa.

Graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I, Lucía Sáiz Alegre (València, 1996) ha dirigit i produït tres curtmetratges documentals: ‘Nada que contar’ (2018), seleccionat en més de 15 festivals nacionals i internacionals; ‘La ZAL Zona Abans de Llauradores’ (2019), i ‘La promoción’ (2021). Els seus curtmetratges es caracteritzen per una temàtica socialment compromesa.

‘Diecisiete y medio’ és un curtmetratge de ficció escrit, dirigit i produït per la gandiana Andrea Alborch, que sorgeix d’una pregunta: Què fer quan s’està esperant? Rodat a Elx, el curt està protagonitzat per Alejandro Valera Martínez, Candela Valera Martínez i Fran Martínez Talué.

Andrea Alborch (Gandia, 1998) ha cursat estudis artístics de música i el grau en Comunicació Audiovisual a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. També ha participat en diverses produccions audiovisuals professionals, així com en diversos projectes musicals.

Produït per les empreses El Señor Bauer i Rinoceronte Films, ‘Réquiem Georg’ és un documental dirigit per l’escriptor, periodista i documentalista valencià Raúl Riebenbauer, amb guió del mateix Riebenbauer i Nayra Sanz Fuentes. El documental parteix de la història d’un periodista que demana al seu segon pare que fabrique un objecte per a un ritual funerari, amb què tractarà de tancar una llarga i obsessiva investigació sobre el cas de Georg Welzel, un dels dos últims executats a garrot vil durant la dictadura de Franco.

Raúl Riebenbauer (València, 1969) és autor del llibre ‘El silencio de Georg’, una documentada investigació sobre la mort de Georg Welzel, el protagonista del seu curt documental. També va investigar la famosa fotografia del milicià de Capa/Taro i ho va narrar en el documental ‘La sombra del iceberg’. Ha viscut a Lima (Perú), on va impartir tallers de documental i periodisme d’investigació. Des de 2017 està centrat en la creació de documentals.

Produït pel màster en Animació de la Universitat Politècnica de València, ‘Un cuarto de equipaje’ és un curt d’animació dirigit per l’equatoriana Daniela Cuenca amb guió de la mateixa Cuenca i la colombiana Paula Tinoco.

Inspirat en les vivències familiars i les experiències sobre la migració de la seua directora, el curtmetratge té com a protagonista Soledad, una migrant de 65 anys que ompli una maleta de regals per a enviar a la seua família, mentre s’endinsa en un viatge de fantasies i records sobre els seus éssers volguts i els inenarrables objectes que ha acumulat per a ells en una muntanya d’equipatge dins de la seua xicoteta habitació.

Després d’estudiar Multimèdia i Producció Audiovisual en la UDLA, Daniela Cuenca (Quito, 1993) va arribar a València en 2018 per a cursar el màster en Animació de la UPV. Durant el màster va dirigir ‘Un cuarto de equipaje’ com a part del seu treball de titulació. El curt està inspirat en la vida de sa tia Cecilia, que ha viscut com a migrant a Espanya durant més de 20 anys.

Produït per Miguel Molina per a Jaibo Films, ‘Hardcore’ és el nou documental dirigit i escrit per l’alacantí Adam Aliaga. Protagonitzat per Rafa Botella, Marisa Martí i Eva González, ‘Hardcore’ aborda el drama de Rafa, que viu prostrat al seu llit des de fa quinze anys i sota la cura de sa mare. Rafa passa el temps component música hardcore i escoltant vídeos sobre taoisme. Però des de fa uns anys els dolors són tan insuportables que Rafa està pensant seriosament a demanar la mort assistida.

Adán Aliaga (Sant Vicent del Raspeig, 1969) ha dirigit vint pel·lícules entre curts i llargmetratges. Entre les seues obres més reconegudes figuren ‘La casa de mi abuela’ (2006) i ‘The Fourth Kingdom’ (2019), codirigida amb Àlex Lora, que va obtindre el premi al millor documental en els Premis de l’Audiovisual Valencià i en els Premis Gaudí.

Produït per Alejandra Mora per a Quatre Films, ‘Las visitantes’ és un curtmetratge de ficció escrit i dirigit per Enrique Buleo i protagonitzat per Teresa Alfaro, Ana María Sánchez, Pepa Cortijo i Alicia Flores. Conta la història de tres dones jubilades que viatgen amb autobús de camí a Europa. Acaben d’enviudar i és hora de començar a viure. S’han passat la vida sentint parlar de les meravelles del turisme i es moren de ganes de viure aquesta nova experiència.

Enrique Buleo (Villanueva de la Jara, 1979) té una notable trajectòria fent curtmetratges. Entre les seues obres més reconegudes figuren ‘Sângerete’ (2012), ‘In Self-Defense’ (2014), ‘Decorosa’ (2016) i ‘El infierno y tal’ (2019), que va estar present en el catàleg ‘Curts’ de 2019.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí