Inicio Cultura y Ocio La Biblioteca Valenciana crea un portal web amb la documentació i l’arxiu de Nicolau Primitiu

La Biblioteca Valenciana crea un portal web amb la documentació i l’arxiu de Nicolau Primitiu

0

[ad_1]

– Allotjada en Bivaldi, arreplega les seues obres, documents, fotografies i exlibris

La Biblioteca Valenciana ha creat un portal web amb tota la informació relativa a l’erudit i bibliòfil Nicolau Primitiu, a qui la biblioteca deu el seu nom per ser el primer donant de la institució cultural.

Aquesta recopilació d’informació, que es denomina biblioteca d’autor i s’allotja en Bivaldi, http://bivaldi.gva.es, conté la seua biografia, obres que va escriure, els llibres que va donar, la correspondència que mantenia amb els intel·lectuals de l’època, manuscrits, fotografies personals, els vídeos i exposicions que s’han fet sobre la seua persona i els exlibris que usava per a marcar els seus llibres.

El contingut concret es compon d’enllaços al catàleg de la Biblioteca Valenciana amb 32.156 fitxes d’obres pertanyents a la biblioteca donada per Nicolau Primitiu, al catàleg de la Biblioteca Valenciana amb 71 fitxes d’obres escrites per Nicolau Primitiu, a l’inventari de l’arxiu personal de Nicolau Primitiu, tres enllaços dinàmics de Bivaldi que mostren les seues obres digitalitzades: com a autor i com a matèria, perquè són estudis sobre la seua vida i amb 94 de les seues obres donades i després digitalitzades. Aquests enllaços dinàmics s’aniran actualitzant a mesura que el repositori vaja creixent.

La biblioteca d’autor és una de les accions que s’han fet durant tot aquest mes de novembre per a retre homenatge a Nicolau Primitiu en el cinquanta aniversari de la seua mort.

Visites guiades, tallers teatralitzats, exposicions, conferències al voltant de l’intel·lectual valencià i la presentació de ‘Dietaris de 1937’ han sigut algunes de les activitats programades.

Nicolau Primitiu Gómez Serrano (Sueca, 10 de setembre de 1877 – València, 11 de novembre de 1971) va ser un historiador i intel·lectual que va centrar els seus treballs d’investigació en revistes especialitzades com la premsa diària, i va desenvolupar una important tasca de divulgació de temes històrics valencians.

La seua biblioteca i arxiu personal va ser donat a la Biblioteca Valenciana en 1979 i va ser l’origen de la biblioteca autonòmica que porta el seu nom en reconeixement.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí