Inicio Cultura y Ocio La Merienda del CCCC obri les portes al públic amb la projecció de ‘Calabuch’

La Merienda del CCCC obri les portes al públic amb la projecció de ‘Calabuch’

0
La Merienda del CCCC obri les portes al públic amb la projecció de ‘Calabuch’

[ad_1]

La Merienda del CCCC obri les portes al públic amb la projecció de

– La Merienda té com a objectiu vincular les persones majors de 65 anys amb el Centre del Carme de València i el Museu d’Art Contemporani d’Alacant
– La pel·lícula de Luis García Berlanga servirà com a presentació i obertura al públic del grup del Centre del Carme a València

El projecte de mediació cultural La Merienda del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) convida a unir-se a la trobada en què les persones majors reivindiquen el seu espai en la cultura. El cinema de Luis García Berlanga serà el fil conductor de la sessió d’aquesta vesprada, que servirà com a presentació i obertura al públic del grup.

A les 17.00 hores, el Centre del Carme oferirà la projecció de ‘Calabuch’ (1956), una pel·lícula de Berlanga que narra la història d’un científic anomenat George Hamilton, que, quan s’adona del negatiu impacte de l’energia nuclear, troba refugi a Calabuch, un xicotet poble mediterrani. Després de la projecció, el grup La Merienda compartirà les seues idees sobre aquest clàssic per a cercar un enfocament diferent.

José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC, ha explicat que «gràcies a La Merienda, el públic sènior pot trobar un espai propi en una institució cultural, fet que moltes vegades és difícil d’aconseguir». «Des del Consorci de Museus continuarem impulsant aquest tipus d’iniciatives, no solament per a acostar aquestes generacions a la cultura contemporània, sinó per a introduir la seua perspectiva en la nostra línia de treball, i un exemple d’això és que La Merienda també arriba ara al Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA)», hi ha afegit.

En concret, un grup de La Merienda es reuneix en el CCCC els dimarts, de 17.00 a 19.00 hores, i, d’altra banda, des del 29 de setembre es va posar en marxa un altre grup en el MACA, que cada dimecres té sessió de 16.00 a 18.00 hores. Per a entrar en el grup tan sols és necessària una inscripció prèvia i, com la resta d’activitats, és gratuït.

Encreuament de sabers amb els continguts

La Merienda és un projecte de mediació coordinat per l’educadora Alba Cacheda i dirigit a persones majors de 65 anys. «L’objectiu és vincular les persones majors amb el CCCC i ara també amb el MACA, que interactuen entre elles i amb les exposicions i les activitats del museu, que passen una estona agradable xarrant, debatent… i que cada vegada siga un grup més autònom perquè, independentment de La Merienda, seguisquen lligades a aquests espais», destaca Cacheda.

La pandèmia del coronavirus va impedir les trobades durant els primers mesos, però des de setembre de 2020 el grup del CCCC ha aconseguit generar un espai d’intercanvi i aprenentatge, en què els sabers d’aquestes persones es creuen amb els continguts presents en les exposicions.

«A través d’aquestes reunions es busca afermar els vincles entre la institució i les persones majors, que dibuixen uns altres camins en la seua relació. És molt interessant que siguen elles les qui proposen activitats, com és el cas de la projecció de ‘Calabuch’ o la creació d’una publicació en la qual estem treballant», explica la coordinadora.

En aquest sentit, Cacheda ha animat a participar en la projecció de ‘Calabuch’ d’aquest dimarts i a unir-se als grups d’Alacant i València: «És molt enriquidor escoltar les propostes i les reflexions dels dos grups, que són molt diferents. En aquestes sessions tenen veu per a mostrar la seua visió sobre els museus, però també troben un espai en el qual poder xarrar de manera agradable amb altres persones de la mateixa generació».

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí