Inicio Cultura y Ocio Trenta estudiants representen a la Formació Professional valenciana en les Spainskills 2022

Trenta estudiants representen a la Formació Professional valenciana en les Spainskills 2022

0
Trenta estudiants representen a la Formació Professional valenciana en les Spainskills 2022

[ad_1]

Trenta estudiants representen a la Formació Professional valenciana en ...

– La selecció de l’FP valenciana està integrada pels 28 ors, 23 xics i 5 xiques, de les #Cvskills de 2021, més dos alumnes que participaran en una de les sis modalitats d’exhibició
– Entre aquest dimarts i el pròxim dissabte competiran a l’IFEMA de Madrid els i les millors 450 estudiants d’FP de tot l’Estat

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dona suport a la selecció de la Formació Professional valenciana, integrada per 30 estudiants, que competirà en les Spainskills 2022 que comencen hui a Madrid. Aquesta competició estatal que organitza cada dos anys el Ministeri d’Educació i FP és un mostrador de la qualitat de la Formació Professional i un valuós instrument divulgatiu d’aquests estudis, així com un mitjà per a estimular l’alumnat, professorat i empreses.

Les Spainskills, que es desenvoluparan entre hui i el pròxim dissabte 26 de març al recinte firal de l’IFEMA, reuniran 450 estudiants o recentment titulats en FP de tot l’Estat que competiran en 27 habilitats professionals de les diferents titulacions de la Formació Professional, així com en 6 modalitats noves d’exhibició.

L’equip de l’FP valenciana està integrat pels 28 guanyadors i guanyadores, 23 xics i 5 xiques, de les #CVskills celebrades l’últim trimestre de l’any passat, més 2 alumnes que participaran en una de les 6 modalitats d’exhibició.

La Conselleria d’Educació ha preparat la selecció de l’FP valenciana amb dos tipus de formació específica per a les proves de les Spainskills, una per part de les persones expertes i empreses col·laboradores, i també una segona formació amb dues jornades motivacionals per a gestionar els moments de tensió i de competició, per a expressar-se i resoldre’ls en una competició d’aquestes característiques.

L’equip ha partit aquest matí cap a Madrid des d’Orihuela, Alacant i València per a participar en la cerimònia de benvinguda i la inauguració de les Spainskills 2022 que tindrà lloc aquesta vesprada. Les competicions es realitzaran els dies 23, 24 i 25 en horari de matí i vesprada, mentre que el dissabte 26 es clausurarà la competició amb el lliurament de medalles.

Participants per comarques

Set centres educatius de les comarques d’Alacant aporten onze estudiants, huit xics i tres xiques a la selecció de l’FP valenciana. Així, el CIPFP Canastell de Sant Vicent del Raspeig està representat en les Spainskills per tres ors de les #CVskills: Pablo Fernández Requena (Fontaneria i Calefacció), Paula Dionis González (Atenció Sociosanitària) i Sara Carolina Gil Requena (Estètica). L’IES Palmeral d’Orihuela té dos representants: Clemente Perea Rocamora i Alejandro Belmonte Fulleda, l’equip que va guanyar l’or autonòmic en Jardineria Paisatgística. També en té dos representants el col·legi salesià San José Artesano d’Elx: Carlos Antón Juan, or en Pintura de l’Automòbil, i Pedro Venancio Simonetto Silva, or en Fusteria.

Els altres ors de les comarques d’Alacant són: Álvaro Navarrete Aguado, de l’IES Cavanilles d’Alacant (Control Industrial); Osama Amal El Arfaouy, de l’IES Gran Via d’Alacant (Refrigeració); Emilio Breviá Serrano, de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi (Tecnologia de l’Automòbil), i Ainoa Egea Perrín, de l’IES Bernat de Sarrià de Benidorm (Perruqueria).

Les comarques de Castelló compten amb una representant en la selecció de l’FP valenciana: l’alumna de l’IES Politècnic de Castelló de la Plana María Yucheng Izquierdo Vicent, or en les #CVskills en Ebenisteria.

Les comarques de València hi aporten 18 alumnes, 17 xics i 1 xica, d’11 centres educatius. El CIPFP Ciutat de l’Aprenent de València està representat per tres ors: Miguel Sevilla Ortega (Cuina), Alejandro Loiti Marí (Soldadura) i
Ana Moya Ferri (Tecnologia de la Moda).

L’IES Pou Clar d’Ontinyent també té tres representants: José Herrero García, or en Disseny Mecànic-CAD, i la parella de Mecatrònica, integrada per Carlos Aparici Ferre, or en aquesta especialitat en les #CVskills, i Adrián Martínez Bañó, plata en Disseny Mecànic-CAD, que s’incorpora a l’equip després que, dissortadament, l’altre or en Mecatrònica, Diego Canet Bellvís, morira de manera sobtada el passat gener.

L’IES L’Estació d’Ontinyent hi participa amb dos ors: Antoni Tormo Garcia (Desenvolupament Web) i Pablo Conejero Soriano (Administració de Sistemes en Xarxa). També hi aporta dos alumnes l’IES Guillem d’Alcalà de la Pobla de Farnals: Raúl Lozano Simarro, or en Serveis de Restaurant i Bar, i Sergio Bolós Palomares, or en Fleca.

Els altres ors de les comarques de València són: Ximo Alcaín Pérez, de l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja (Floristeria); Mario Greci Cortés, de l’IES Veles e Vents de Gandia (Disseny de Videojocs i Animació 3D); Daniel Hernández Muñoz, de l’IES Molí del Sol de Mislata (CNC-Fresat); Miguel Ángel Descalzo Cuevas, del Col·legi Virgen al Pie de la Cruz de Puçol (Instal·lacions Elèctriques); Nicolae Mihai Cojocariu, de l’IES Benicalap de València (Reparació de Carrosseria), i Daniel Sánchez Hernández, del Col·legi Juan Comenius de València (Electrònica).

L’equip que participa en la modalitat d’exhibició de sistemes robòtics integrats pertany a l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí i està configurat pels alumnes David Pedrosa Bataller i Joan Maria Muñoz Zaragoza.

Guanyar l’or de les Spainskills 2022 garanteix el bitllet per a competir tant en el mundial de l’FP, les Worldskills que es celebraran el pròxim agost a Shanghai, com en les Euroskills de 2023, que finalment tindran lloc a Polònia després que s’haja descartat fer-les a la ciutat russa de Sant Petersburg en quedar excloses d’aquestes competicions Rússia i Bielorússia a causa de la invasió d’Ucraïna.

Educació en l’espai web de les #CVskills (consultar ací), a banda de convidar els centres educatius a acompanyar la selecció de l’FP valenciana, ofereix vídeos de la competició en què l’alumnat campió, les persones expertes dels centres educatius i les empreses encoratgen els i les joves a participar en aquestes competicions i a estudiar Formació Professional.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí