Inicio Comunidad Valenciana Valencia València impulsa, entre altres iniciatives, un laboratori d’idees internacional “per a promoure el turisme accessible i sostenible”

València impulsa, entre altres iniciatives, un laboratori d’idees internacional “per a promoure el turisme accessible i sostenible”

0
València impulsa, entre altres iniciatives, un laboratori d’idees internacional “per a promoure el turisme accessible i sostenible”

[ad_1]


Tornar
  • Turisme

València impulsa, entre altres iniciatives, un laboratori d’idees internacional “per a promoure el turisme accessible i sostenible”

Sandra Gómez assegura que “la Unió Europea ha reconegut el model turístic implantat a la ciutat”

23/11/2021

L’Ajuntament impulsarà un laboratori d’idees internacionals per a generar propostes que responguen als reptes que planteja actualment el turisme. També promourà projectes en el marc dels pilars que Europa identifica com a claus per a la gestió intel·ligent de la destinació com són l’accessibilitat, la sostenibilitat i digitalització. Ho han anunciat hui la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, i el director de Visit València, Antonio Bernabé, durant la presentació de les principals actuacions que es duran a terme amb motiu de la designació de València com a Capital Europea de Turisme Intel·ligent per a l’any 2022.

Sandra Gómez ha afirmat que “la ciutat de València està d’enhorabona, perquè la Unió Europea ha premiat i reconegut el treball realitzat per la ciutat de València en matèria turística i ha avalat el marc de governança públic privada que vam establir de la ciutat”. “En estos 6 anys hem consolidat un canvi de paradigma, i hem convertit a València en una destinació sostenible que treballa, entre altres, per a neutralitzar la petjada de carboni, per a ser accessible per a tota mena de visitants, eliminant barreres, i amb una governança transparent i col·laborativa de la mà de sector privat” ha afirmat.

“Este treball amb el sector privat ha permés establir els programes de producte per a posicionar València, per exemple, com una destinació gastronòmica, i albergar la Gala Michelin d’Espanya i Portugal el mes de desembre; una destinació atractiva per a la indústria audiovisual, capaç d’acollir la pròxima edició de la Gala dels Goya, o una destinació inclusiva i idoni per a practicar esport, que serà la seu dels Gai Games en 2026” ha destacat Sandra Gómez.

Per la seua part Emiliano García, ha destacat que ser destinació intel·ligent “significa implantar polítiques responsables i respectuoses amb el medi ambient, els ciutadans i visitants; dotar-nos de dades i informació abans d’actuar, usar la tecnologia per a ser més eficients i cuidar les nostres tradicions i patrimoni. I tot això, compaginant-ho amb la competitivitat i rendibilitat de les empreses”.

Així mateix, el regidor ha afirmat que “en estos últims anys hem pogut posar en marxa projectes de gran envergadura i gran repercussió perquè, anteriorment, s’havien establit les bases d’un nou model turístic.” I entre estos projectes, Emiliano García ha ressaltat “aquells que ens posicionen en el mapa turístic dels destins verds, com pot ser el projecte de la Petjada de Carboni i l’objectiu final del qual és convertir a València en una destinació neutra en carboni en 2025”. “No oblidem que València ha sigut la primera ciutat del món a auditar i certificar, i per tant a comprometre’s a reduir, perquè no es pot reduir el que no es mesura” ha conclòs.

Think tank Internacional del Turisme Intel·ligent

Amb motiu de la Capital Europea de Turisme Intel·ligent, la ciutat de València comptarà amb una proposta d’actuacions per a tot l’any. Així, s’impulsarà un Thik Tank (laboratori d’idees) internacional de Turisme Intel·ligent format, entre altres, per les ciutats europees que en anys anteriors han rebut este reconeixement. L’objectiu és generar un espai d’impuls i creació de propostes en el marc dels reptes que ens planteja el turisme.

A més, s’impulsaran iniciatives “per a involucrar i donar a conéixer els valors associats al turisme intel·ligent entre residents i turistes, i promoure la transformació Smart de les empreses locals i potenciar l’ecosistema Smart Tourism (ciutat intel·ligent) de la mà de la iniciativa público-privada “València Tech City” i les universitats.

Així mateix, s’establiran diferents fòrums de debat i intercanvi d’experiències sobre el turisme intel·ligent, a través de la jornada “Urban Tourism Trends”, i l’organització d’un Congrés Internacional Smart Tourism.

4 pilars del Turisme Intel·ligent

Este model de gestió impulsat per la ciutat de València ha permés avançar en projectes de gran envergadura en el marc dels 4 pilars que Europa identifica com a claus per a la gestió intel·ligent de la destinació.

En matèria d’accessibilitat, per exemple, la Unió Europea ha posat en valor l’aposta de la ciutat per conversió en zona de vianants d’espais i l’eliminació de barreres arquitectònica. Així mateix, en matèria d’inclusió, va reconéixer el treball de la candidatura a ser seu dels Gai Games en 2026 que finalment s’ha atorgat a la València.

Pel que respecta a sostenibilitat i digitalització, s’han valorat positivament els projectes de mesurament i reducció de la petjada de carboni i hídrica de l’activitat turística i el sistema d’informació turística, respectivament. Per la part de cultura i creativitat ha sigut altament valorada l’agenda anual d’esdeveniments, amb propostes per als 12 mesos de l’any, l’important Patrimoni Unesco de la ciutat i València Capital Mundial del Disseny 2022.

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí