Inicio Comunidad Valenciana Valencia València i Mislata impulsen un projecte de reconnexió entre tots dos municipis, “inclusiu, segur i accessible”

València i Mislata impulsen un projecte de reconnexió entre tots dos municipis, “inclusiu, segur i accessible”

0

[ad_1]


Tornar
  • Urbanisme

València i Mislata impulsen un projecte de reconnexió entre tots dos municipis, “inclusiu, segur i accessible”

Sandra Gómez i l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, han presentat la licitació del projecte de millora urbana del carrer Democràcia que ha aprovat hui la Junta de Govern Local

• Imatge del projecte

22/10/2021

Els municipis de València i Mislata han projectat conjuntament el model de reconnexió dels seus respectius termes mitjançant una proposta “inclusiva, segura, sostenible i amb perspectiva de gènere, que elimine l’actual espai degradat i poc segur que hi ha en l’actualitat”, tal com ha explicat este matí la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà Sostenible, Sandra Gómez. La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la licitació del projecte de millora urbana del carrer Democràcia, que compta amb un pressupost de quasi un milió d’euros.

 

La vicealcaldessa ha presentat el projecte, acompanyada per l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, una actuació que beneficiarà tant el veïnat de Mistala com el de València, especialment les i els residents en el barri de Soternes, que és limítrof amb el municipi veí, ja que permetrà donar una solució per a la reconnexió dels dos municipis. El projecte, que afecta una superfície de 2.700 metres quadrats, té un pressupost d’adjudicació de 910.000 euros, i contempla un termini d’execució de 7 mesos, per la qual cosa, tal com ha afirmat Sandra Gómez, “s’espera que l’obra estiga acabada a l’inici del curs 2022-2023”.

El projecte plantejat per l’equip d’arquitectura ha buscat donar una alternativa al gran mur de més de dos metres d’altura que limita l’accés entre els dos municipis com una barrera insegura i inaccessible. Gómez s’ha fet ressò de la denúncia de la ciutadania que, a vegades, opta fins i tot per travessar zones de trànsit de vehicles, amb el consegüent perill per a la seguretat viària. “El que proposem és una connexió amable, que integre la barrera arquitectònica i done un ús ciutadà a un espai que actualment és una zona degradada, oblidada, inaccessible i poc segura, tant des del punt de vista de la seguretat viària com des del punt de vista del gènere”, ha explicat la vicealcaldessa.

L’alcalde de Mislata ha agraït el “clar compromís de l’Ajuntament de València amb la mobilitat sostenible”, i ha subratllat la “voluntat compartida d’enderrocar murs per a unir persones i crear espais per a la gent”.

El projecte preveu integrar el mur convertint-lo en una àrea de graderies a manera de mirador cap al Túria i cap al Museu d’Història de València, MHV. “És un projecte que donarà valor a l’entorn i que generarà quatre zones per als vianants segures entre els espais verds”, ha explicat Sandra Gómez.

Pensar en clau metropolitana

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà ha explicat les claus d’esta iniciativa, que es basen en la idea que València “no és un municipi tancat, sinó un ens metropolità que es relaciona i estableix llaços amb els municipis del seu entorn”. “Volem gestionar segons la filosofia de pensar en clau metropolitana i que aposta per crear i connectar entorns segurs, espais verds i àrees accessibles”, ha afegit.

A més, ha subratllat Sandra Gómez, l’actuació permetrà articular un gran eix de connexió cultural d’unió, un gran eix sostenible des de les Torres de Quart, al carrer de Guillem de Castro, “una connexió amable que vaja més enllà de les grans vies urbanes que hui són la connexió entre València i Mislata”.

Tant Gómez com Fernández Bielsa han destacat la sintonia i col·laboració mútua que ha permés que este projecte haja tirat endavant, “un projecte que s’ha assentat sobre el diàleg i la cooperació entre els dos municipis”. Cal tindre en compte que els veïns i veïnes que viuen al barri de Soternes i a Mislata comparteixen carrers, comerços, espais, parcs i, en moltes ocasions, servicis, per la qual cosa esta actuació suposarà “fonamentalment, un procés de recuperació de l’espai públic per a l’ús i gaudi de la gent, mitjançant un model igualitari, inclusiu, sense barreres, i dirigit a millorar la vida de la ciutadania dels dos municipis”, han conclòs.

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí