11.5 C
Valencia
domingo, 16 enero 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

València encén les llums de Nadal

Otras noticias


Tornar
  • València

València encén les llums de Nadal

L’alcalde destaca este acte amb què “s’il·lumina l’esperança” en el context de la pandèmia

• L’encesa de llums dona la benvinguda al Nadal

29/11/2021

A les 19 hores d’este dilluns València ha donat la benvinguda al Nadal 2021 amb la clàssica encesa de llums. L’alcalde, Joan Ribó, ha estat l’encarregat de polsar el botó junt amb les Falleres Majors, Carmen Martín i Nerea López. Dos boles gegants, de 14 i 11 metres d’alçària, han començat a brillar a la plaça de l’Ajuntament amb il·luminació en moviment, música, i un espectacle audiovisual que es podrà vore cada hora. Els carrers adjacents també han estrenat ornamentació nadalenca. Enguany el pressupost destinat a l’enllumenat ha pujat un 119,61 % fins els vora 360.000 euros i en els pròxims dies arribarà a més barris —13— i tots els pobles de la ciutat. L’alcalde ha destacat este acte amb què “s’il·lumina l’esperança” en el context de la pandèmia.

 

Els valencians i les valencianes ja poden contemplar l’enllumenat de Nadal, que romandrà fins el 6 de gener. L’alcalde, acompanyat de la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i altres membres de l’equip de govern, ha activat els tradicionals motius nadalencs junt amb les Falleres Majors, emparades per les seues Corts d’Honor. A la plaça de l’Ajuntament han començat a resplendir les dos boles gegants instal·lades, que han contagiat de llum les vies properes.

La regidora Lluïsa Notario ha subratllat l’increment de la quantia dedicada a l’adornament, el qual ha permés “un reforçament de la il·luminació en el centre, però sense deixar de costat la descentralització que duem en marxa des de 2015 en gran nombre de barris i tots els pobles de la ciutat”.

En total, s’instal·laran 142 elements ornamentals en fanals i també s’il·luminarà el naixement de la plaça de Sant Agustí. Així mateix, es col·locaran adorns, de cinc metres d’altura com a mínim, en 13 barris, dos més que fins ara: Patraix, Russafa, Campanar, Poblats Marítims, Benimaclet, Ciutat Vella, Rascanya, Sant Marcel·lí, Extramurs, Benicalap, Quatre Carreres, Camins al Grau i l’Olivereta.

D’altra banda, hi haurà 117 arcs decoratius en 27 carrers, 94 arcs més que l’any anterior, 17 rètols de “Bon Nadal” als pobles i altres tres en barris de la ciutat.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos