14.3 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

València acull aquest cap de setmana la I Fira de Consum Responsable organitzada per la Conselleria d’Economia Sostenible

Otras noticias


– Compta amb el lema ‘Compra conscient per un planeta millor’ i difondrà accions per a un consum responsable i de proximitat
– Se celebraran diferents activitats com a contacontes, tallers de jocs i reciclatge i xarrades informatives amb consells per a la ciutadani

València acollirà aquest cap de setmana la primera edició de la Fira de Consum Responsable organitzada per la Direcció General de Comerç i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Aquesta iniciativa compta amb el lema ‘Compra conscient per un planeta millor’ i té com a objectiu difondre entre la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat, fent possible, alhora, una economia realment social i solidària.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, inaugurarà demà dissabte 20 de novembre, amb la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosana Seguí, aquest esdeveniment que tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament de València i que acollirà un ampli programa d’activitats que es desenvoluparan en diferents carpes durant els dies 20 i 21 de novembre en horari d’11.00 a 19.00 hores.

El dissabte 20 de novembre se celebrarà una xarrada amb consells per a evitar que el consum devore el planeta, un taller sobre els mercats de proximitat de Ciutat Vella, un taller de podcast i ràdio en directe, així com diferents conferències i xarrades informatives i un taller d’alimentació infantil.

El diumenge 21 de novembre es duran a terme tallers de jocs, agricultura ecològica i reciclatge, conferències i xarrades sobre comerç electrònic, consum i perspectiva de gènere i conta contes.

Climent ha assenyalat que es tracta d’una cita en la qual es donaran a conéixer a la ciutadania diferents propostes enfront del consumisme massiu i projectes viables, amb un alt retorn social i ambiental, «que fan possible i potencien el consum responsable per a una millor manera de vida en la qual l’economia i la transformació social van de la mà».

En aquest sentit, ha subratllat que des de l’àmbit econòmic «hem de ser coherents amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic que ens hem marcat com a Comunitat, i per això el que fem amb aquesta fira és visibilitzar aqueixa nova economia que es produeix sota un model responsable i sostenible».

Objectius de desenvolupament sostenible

El conseller Rafa Climent ha destacat que aquesta primera edició de la fira «respon al compromís que des dels governs i les institucions tenim amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a eix fonamental d’actuació, incorporant-los als projectes i iniciatives que van encaminades a promoure la transició eco social en els territoris».

El titular d’Economia ha afegit que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball considera fonamental treballar per a desenvolupar l’Objectiu número 12: Producció i consum responsables, «amb la finalitat de sensibilitzar les persones consumidores de la necessitat de fer un canvi en els seus hàbits de consum actuals per a adoptar uns de més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient».

«Hem de tindre en compte- ha continuat- que tot el que produïm i consumim té una repercussió positiva o negativa en l’economia, el medi ambient i el desenvolupament social, es tracta de fer més amb menys».

Per això, ha assegurat que això s’aconseguirà amb la reducció de l’ús intensiu de materials i energies en les activitats econòmiques actuals i la reducció de les emissions i les deixalles provinents de l’extracció, la producció, el consum i l’eliminació.

Entitats col·laboradores

La Fira de Consum Responsable compta amb la col·laboració d’entitats, empreses i organitzacions com l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris, (Avacu), l’Associació per l’Horta, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, (UCCV), l’Associació Ciutadania i Comunicació, (Acicom), l’Oficina de Comerç i Territori PATECO, l’Associació de Consumidors i Usuaris de Bancs, Caixes, Productes Financers i Assegurances, (Adicae), i la Federació Autonòmica de Consumidors i Ames de Casa Lucentum.

També participen l’Oficina de l’Energia, Coordinadora Valenciana d’ONG, Consum S. Cooperativa Valenciana, Observatori del Canvi Climàtic, la Facultat de Nutrició i Dietètica de la Universitat de València, la Unió Associativa de la Comunitat Valenciana especialitzada en consum i qualitat de vida, (Unae), l’Associació d’Ames de Casa i Consumidors Tyrius, el Grup Innova, la Facultat d’Economia, el Centre d’Educació Mediambiental de la Comunitat Valenciana, (CEACV), l’Associació de Consumidors en Acció Comunitat Valenciana, (Facua), i les empreses Ecoembes, Koopera i Clotsy.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos