10.3 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Turisme impulsa un taller d’il·lustració per a xiquets i xiquetes basat en l’obra Luis García Berlanga

Otras noticias


Tornar
  • València

Turisme impulsa un taller d’il·lustració per a xiquets i xiquetes basat en l’obra Luis García Berlanga

Bombas Gens acollirà les activitats tots els diumenges de novembre per a acostar a la infància la mirada personal del cineasta

• Cartell anunciador

04/11/2021

Que la joventut aprenga a través de l’acció, la diversió, el diàleg i la creativitat plàstica les claus de la mirada personal i la mediterraneitat del caràcter de Luis García Berlanga és el principal objectiu del taller didàctic que impulsa l’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Turisme, i que acollirà Bombes Gens els diumenges de novembre. “El cartell berlanguià, quan un cognom es converteix en adjectiu”, dissenyat per Paco Sales & Isabelle Bonet d’Atelier d’Arts, tindrà lloc els diumenges 7, 14, 21 i 28 de novembre de 2021, d’11.00 a 13.30 hores.

 

De manera gratuïta, els xiquets i xiquetes de 6 a 14 anys que participen entendran la comèdia agredolça, superpoblada i absurda que utilitzava el cineasta valencià com a vehicle per a expressar la seua visió del món, en una època on l’expressió no era lliure, i ho faran a través dels cartells de cinema, com a presentació gràfica i resumida de la pel·lícula.

Cada dia de treball començarà amb una breu xarrada amb projecció d’imatges que servirà per a situar Berlanga en el seu temps. La transcendència d’una obra tan recognoscible i benvolguda que ha passat a formar part del llenguatge popular, com els adjectius picassià, fellinià, berlanguià. S’establirà un diàleg participatiu i, a continuació, s’explicarà la importància del cartell i el deure de captar l’essència d’una pel·lícula en una imatge estàtica, mentre es recorre la sala i s’analitzen els cartells de l’obra de Berlanga i es projecten diferents versions dels afitxes.

D’esta manera, les persones participants tindran l’oportunitat d’assimilar i posar en pràctica l’ofici de cartellista, usant dos codis de comunicació, la imatge i el text. Cadascun dels quatre diumenges de novembre estarà dedicat a una pel·lícula del cineasta, que serà resumida d’una manera simple mentre es projecten algunes escenes. Seran sempre en blanc i negre: Calabuig, Els dijous, miracle, Plácido i Benvingut Mr Marshall. Amb la tècnica de collage i la línia i taca de color de retolador, i altres tècniques senzilles, compondran les seues versions lliures de la pel·lícula del dia, havent d’integrar el títol i nom del director.

Per al Regidor de Turisme, Emiliano García: “Este taller servirà per a explicar als xiquets qui va ser Luis García Berlanga, i hem triat este espai per allotjar este taller perquè este serà el lloc que acollirà la gran exposició dedicada a Luis García Berlanga que organitza l’Acadèmia de Cinema Espanyol, i que serà l’acte més important dels que se celebraran a la ciutat amb motiu de la celebració de la gala de lliurament dels 36 Premis Goya a València”.

La vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art-Bombes Gens, Susana Lloret, ha afegit que “esta fundació es caracteritza per col·laborar amb altres institucions, siguen públiques o privades, així que esta és una mostra més que fem el que diem i a més ho fem encantats perquè tindre en el nostre edifici xiquets i xiquetes és una alegria”.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos