20.6 C
Valencia
viernes, 1 julio 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Sant Miquel dels Reis obri els dies 24, 25 i 26 de juny amb visites culturals gratuïtes

Otras noticias

– Es necessari reservar en el telèfon 96 387 40 00

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu organitza visites culturals gratuïtes els pròxims 24, 25 i 26 de juny pel monestir de Sant Miquel dels Reis. Es necessita reservar prèviament en el telèfon 96 387 40 00 per a triar el torn: a les 12.00 hores i a les 13.00 hores; i l’idioma: en valencià i castellà.

Les visites pel monestir es realitzen amb un guia cultural que explica els orígens d’aquest monument, catalogat com a bé d’interés cultural, i la seua evolució històrica.

Sobre l’antic monestir de Sant Bernat de Rascanya, els ducs de Calàbria, Ferran d’Aragó i Germana de Foix, decideixen, en el segle XVI, alçar l’espectacular edifici d’estil renaixentista que ha arribat fins als nostres dies.

Es va mantindre com a monestir de l’orde dels Jerònims fins a la desamortització de Mendizábal. En 1879 es va transformar en presidi i a partir de 1939, va ser utilitzat per a empresonar els opositors a la dictadura franquista. Posteriorment ha tingut diversos usos, entre els quals està el de col·legi públic en la dècada dels setanta i huitanta. En el segle XXI s’ha habilitat com a seu de la Biblioteca Valenciana i altres dependències administratives.

En el recorregut, els visitants coneixen el claustre Sud, l’església desacralitzada de Sant Miquel, la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix i el claustre Nord, que és la zona més antiga que s’hi conserva.

També podran contemplar els diversos espais expositius que estan oberts actualment. La sala permanent que exhibeix documents destacats dels fons de la Biblioteca Valenciana; l’Espai de Carmen Calvo, on s’exhibeix ‘Una conversació’, 1997, una de les obres amb què va participar Espanya en la Biennal de Venècia en 1997, i l’exposició temporal ‘L’arc iris darrere del negre’, que presenta la visió del desig homosexual a través de gravats del segle XVI al XIX.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos