Inicio Comunidad Valenciana Valencia Ribó anuncia que el Pavelló VLC Capital Mundial del Disseny es mantindrà a la ciutat com a llegat després de 2022

Ribó anuncia que el Pavelló VLC Capital Mundial del Disseny es mantindrà a la ciutat com a llegat després de 2022

0
Ribó anuncia que el Pavelló VLC Capital Mundial del Disseny es mantindrà a la ciutat com a llegat després de 2022

[ad_1]


Tornar
  • València

Ribó anuncia que el Pavelló VLC Capital Mundial del Disseny es mantindrà a la ciutat com a llegat després de 2022

L’alcalde ha assistit esta vesprada a la presentació del Programa Oficial de World Design Capital València 2022

• El programa inclou més de 100 activitats, a més d’exposicions, ponències, trobades…

16/11/2021

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat d’altres membres de l’equip de govern, ha participat esta vesprada en l’acte de presentació del Programa Oficial de World Design Capital València 2022, que s’ha celebrat a l’auditori principal del Palau de Les Arts. Durant la seua intervenció, Ribó ha anunciat que el pavelló modular que es preveu instal·lar a la plaça de l’Ajuntament “com a punt neuràlgic d’un any replet d’activitats”, serà situat en un altre espai de la ciutat “com a part del llegat de la Capital Mundial del Disseny, una vegada concloga 2022”.

 

El pavelló serà, tal com ha explicat l’alcalde, “el punt neuràlgic d’un any replet d’activitats, on tota la ciutat respirarà disseny en cadascun dels seus racons, amb tallers, exposicions, conferències i trobades. Eixe espai, localitzat a la plaça de l’Ajuntament, serà el punt de trobada i d’informació de València Capital Mundial del Disseny 2022. Una sala expositiva, però també oberta a la participació ciutadana, on realitzar activitats i debats. Una instal·lació que segueix a altres capitals com Hèlsinki o Taipei i que va ser el cor de la seua Capitalitat”.

L’alcalde de València ha intervingut en la presentació del programa oficial de la capitalitat, on ha explicat que el Pavelló que s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament serà “un espai que parla del disseny valencià: de la seua relació amb la indústria i l’artesania, amb el moble, amb la fusta, amb la ceràmica, amb les arts gràfiques, amb el joguet o amb el tèxtil. Un lloc on cada ciutadà o ciutadana puga mesclar-se amb les persones professionals, turistes i amb l’empresa”.

“Tot això –ha afegit l’alcalde València- quedarà reflectit en els materials i la manufactura d’este espai, en els processos artesanals de la seua construcció o en la delicada mirada a la sostenibilitat. Amb una superfície de 350 metres quadrats, este pavelló modular contarà la història de la vareta, de la fusta valenciana, de la ceràmica i del nostre millor disseny d’interiors. Un lloc on trobar-nos, on gaudir del disseny valencià però també del que vindrà de fora per a inspirar-nos”.

Més de 100 activitats, 25 espais, 36 exposicions, 150 ponents…

L’organització de València Capital Mundial del Disseny 2022 ha presentat hui el programa oficial d’activitats d’“un esdeveniment que constitueix una fita en la història de València i en la projecció internacional tant de tota la Comunitat Valenciana com de la marca Espanya, en liderar l’impuls del disseny com a eina de transformació transversal de la societat i palanca de creixement. I és que, només en la Comunitat Valenciana, el disseny aporta més de 4.000 milions d’euros”, han explicat.

Segons les dades de l’organització, València Capital Mundial del Disseny 2022 captarà l’atenció de més de dos milions de persones i atraurà més de 200.000 visitants estrangers en 2022. Només els seus set grans esdeveniments, “Signature”, impulsats en col·laboració amb la World Design Organization, atrauran 130.000 persones al llarg del pròxim any.

El programa inclou més de 100 activitats, 150 ponents de primer nivell, 70 convenis, 25 espais, 36 exposicions, 7 esdeveniments internacionals de gran repercussió mediàtica que atrauran més de 130.000 visitants forans en 2022, abast general a més de dos milions de persones, 6 eixos estratègics un gran espai a la plaça de l’Ajuntament i prop de 100 entitats implicades, sota la premissa general d’una mirada sobre el disseny “com a mitjà de transformació i fil conductor entre valors com ara la salut, l’educació, la innovació, el patrimoni, la igualtat, la inclusió, la diversitat i la sostenibilitat com l’essència d’una nova València immersa en un canvi sense precedents”. En paraules de l’alcalde, Joan Ribó, “herència, patrimoni, inclusió, sostenibilitat, economia, didàctica del disseny i salut: els pilars que engloba el programa d’activitats que hui coneixem, i que diuen molt del nostre caràcter, el caràcter valencià, obert, emprenedor, resolutiu, amb capacitat de gaudir de la vida i de reinventar-nos. Pilars en els quals se centrarà un contingut el major repte del qual és obrir-se a la ciutadania. Que la gent del carrer entenga què és i per a què serveix el disseny, d’una forma funcional i necessària”.

L’alcalde ha evocat “aquell 9 d’octubre en què vam viatgar a l’Índia a recollir el testimoni com a Capital Mundial del Disseny, des del qual ha passat molt de temps, i també una pandèmia que ens ha demostrat que hem de reflexionar molt de sobre la nostra forma de vida, sobre les nostres decisions, sobre la nostra salut i seguretat. Afortunadament, amb una xifres d’incidència de covid exemplars en la nostra Comunitat, hui podem obrir les portes de la nostra ciutat i donar a conéixer tot el magnífic potencial creatiu que tenim en ella”.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí