14.3 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

L’Institut Valencià de Cultura reposa al Teatre Rialto la seua producció ‘Perenne’

Otras noticias

– Se representarà del 29 d’octubre al 7 de novembre al Teatre Rialto
– Fou la primera producció de circ contemporani per a adults de l’IVC, estrenada al Rialto el 16 de desembre de 2020>/b>

L’Institut Valencià de Cultura reposa la seua producció ‘Perenne’, que es podrà veure del 29 d’octubre al 7 de novembre al Teatre Rialto de la ciutat de València.

‘Perenne’ va ser la primera producció pública de circ contemporani per a adults de l’IVC. Inicialment estava previst que s’estrenara el 30 d’abril de 2020, però el confinament en va paralitzar els assajos i la possibilitat de l’exhibició que estava prevista. Finalment ‘Perenne’ es va trobar amb el públic valencià el 16 de desembre de 2020 i ara el públic té una nova oportunitat per a gaudir d’aquest magnífic espectacle.

La directora Patricia Pardo ha dit: «tornem i ho fem, com sempre, a través del ‘clown’, de les acrobàcies terrestres i aèries (trapezi, cércol aeri i corda llisa), dels equilibris (bastons acrobàtics i equilibris acrobàtics), dels malabars (‘hula-hoops’ i antipodisme), de la dansa, d’una bateria ‘rock star’ i de cinc monòlegs quasi romàntics. Catapultades per una música que és MDMA i que obliga al ball, còmplice dels riures, dels desitjos de grandesa i del coqueteig amb la melancolia que proposem».

L’ambient musical de ‘Perenne’ és la constatació que el grup Luna y Panorama de los Insectos componen amb deler i amb deler els escoltem, inevitablement.

I tot això, de la mà d’artistes de vint, trenta, quaranta, cinquanta i setanta anys. I malgrat aquest ventall d’edats, no seria encertat dir que en ‘Perenne’ conviuen artistes de diverses generacions, perquè l’edat no és el tret que els defineix. Perquè el que són és artistes alegres, constants, pacients, flexibles i humils. I això sí que els travessa a tots: la bondat.

L’espectacle parla de la vellesa de un horitzó que ens persegueix. Artistes joves barrejats amb d’altres d’edat avançada construeixen una metàfora que confronta la vellesa amb la sensació perenne d’existència que alberguem.

La dramatúrgia, els textos i la direcció de ‘Perenne’ són de Patricia Pardo i els intèrprets són María Josefa Borrego, Raquel Carpio, Carmen Díaz, Miguel Ángel Fernández, Lorena Marciana, Anaïs Mas-Masiá, Hèctor Rodríguez i Mónika Vázquez, la música és de Luna y Panorama de los Insectos; l’escenografia, de Los Reyes del Mambo, i les llums, de Diego Sánchez.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos