10.3 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

L’Ajuntament programa als Orriols un taller de conscienciació mediambiental per a fomentar el reciclatge de residus

Otras noticias


Tornar
  • Medi Ambient

L’Ajuntament programa als Orriols un taller de conscienciació mediambiental per a fomentar el reciclatge de residus

El vicealcalde Sergi Campillo destaca que la iniciativa és la segona vegada que es desenvolupa en la ciutat

• El taller s’ha realitzat al jardí de l’Ermita

06/11/2021

Els Orriols és el segon barri de la ciutat on s’ha programat un taller deducació ambiental en gestió de residus i específicament per conscienciar sobre lexcessiu ús del plàstic. A més, la regidoria ha portat «Marineta», una estructura metàl·lica amb forma de peix que és el principal reclam del taller que ha celebrat l’Ajuntament de València amb el veïnat d’este barri. La iniciativa persegueix fomentar el reciclatge de manera participativa i pràctica i era una demanda del barri al procés participatiu Sembra Orriols!

La regidoria de Gestió Sostenible de Residus ha celebrat hui amb el veïnat del barri dels ‘Orriols un taller de conscienciació mediambiental, una iniciativa que es celebra per segona vegada en la ciutat i que en paraules del vicealcalde Sergi Campillo «el que pretén és conscienciar sobre la importància de reciclar i fer-ho d’una forma participativa, pràctica i dinàmica».

Al taller, realitzat al jardí de l’Ermita, al carrer Duc de Mandas, s’ha ensenyat també «com de senzill i divertit és transformar els residus plàstics en objectes, a més del positiu que és per al medi ambient», ha recordat el també regidor d’Ecologia Urbana, que ha afegit: «D’esta manera s’evita que estos residus acaben a l’abocador, soterrats o incinerats, o pitjor encara al fons de la mar».

Al taller de conscienciació mediambiental s’explica com fer el reciclatge de residus plàstics i el foment de la seua transformació en objectes útils. Amb l’ajuda de tres màquines portàtils de codi obert que permeten realitzar tot el procés de recuperació de manera íntegra i per qualsevol persona sense coneixements previs. D’esta manera s’aconsegueix transformar els residus plàstics en objectes o productes, de manera que s’allarga la vida útil d’este material.

Les persones participants han realitzat totes les fases del procés del reciclatge amb les seues pròpies mans, usant les màquines, d’una forma divertida, segura i també artística, sense oblidar la part més tècnica i mediambiental. Les creacions realitzades per les veïnes i veïns dels Orriols se les han emportat a casa: des d’un test o un bol, fins a una trompa o uns mosquetons, entre altres objectes.

El taller s’ha realitzat al costat d’una estructura metàl·lica en forma de peix que conté envasos de plàstic al seu interior, simbolitzant un dels destins que tenen este tipus de residus si no són adequadament reciclats. Este peix s’anomena Marineta, nom que va ser elegit de manera participativa per la ciutadania a través de les xarxes socials. Marineta s’ha traslladat al barri dels Orriols, primer barri que visita després de la seua estada a la platja del Cabanyal.

Esta figura d’uns cinc metres ha sigut la crida a l’acció perquè el veïnat dipositara dins de l’estructura els seus residus plàstics per «alertar de l’impacte del plàstic en els nostres mars i oceans», ha recordat el vicealcalde Sergi Campillo.

Recursos multimèdia

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos