Inicio Comunidad Valenciana Valencia L’Ajuntament finalitza la implantació del contenidor marró de matèria orgànica en tota la ciutat

L’Ajuntament finalitza la implantació del contenidor marró de matèria orgànica en tota la ciutat

0
L’Ajuntament finalitza la implantació del contenidor marró de matèria orgànica en tota la ciutat

[ad_1]


Tornar
  • València

L’Ajuntament finalitza la implantació del contenidor marró de matèria orgànica en tota la ciutat

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat l’increment del pressupost en un 50%, més de 3 milions d’euros

• En esta quarta fase del pla es preveu instal·lar 1.468 nous contenidors

01/12/2021

La Regidoria de Gestió Sostenible de Residus Urbans escomet la quarta i última fase de la instal·lació de contenidors de matèria orgànica per tota la ciutat, finalitzant així la distribució dels contenidors marrons en tots els barris i pobles de València. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat hui sobre els detalls d’esta última fase del Pla d’implantació de recollida orgànica a la ciutat, i ha destacat l’increment de recursos que es preveu en el pròxim exercici pressupostari, que arriba al 50%, més de tres milions d’euros.

 

“Per fi podem completar la distribució dels contenidors de recollida de matèria orgànica per tota la ciutat: ens faltava per donar cobertura al 30% del veïnat, i amb esta quarta i última fase del pla es cobreixen els districtes i pobles que no tenien encara els contenidors marrons”, ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana. Actualment, els dipòsits de matèria orgànica ja arriben a 562.832 (70% del total de la ciutat), i ara s’amplia per a una població estimada de 237.348 habitants.

Campillo ha recordat que la implantació de contenidors marrons per la ciutat es va suspendre en 2020 amb motiu de la pandèmia de covid, atés que els recursos previstos per a això es van derivar a labors de desinfecció de carrers i de mobiliari urbà. En eixe moment restava el 30% de la ciutat per tindre accés a estos contenidors de recollida selectiva, que ja han començat a ser instal·lats, gràcies també a l’increment pressupostari de prop de 80 milions d’euros dedicats a la gestió de residus. Els nous contenidors ja han començat a distribuir-se pels districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Extramurs (la Roqueta i Arrancapins), Pobles del Sud, La Saïdia (Trinitat), Pla del Real (Exposició), Algirós (Vega Baixa i la Carrasca), Benimaclet (Camí de Vera), Rascanya (Sant Llorenç), Pobles del Nord, i Poblats Marítims (el Grau, la Malva-rosa, Beteró i Natzaret).

En esta quarta fase del pla es preveu instal·lar 1.468 nous contenidors, que donaran cobertura a una població objectiva de 237.348 habitants. Per a això, la Regidoria augmentarà el personal operari diari dels 15 actuals a 25, i així mateix, s’augmenten els itineraris diaris de recollida, de 16 a 27, i s’integren 6 nous vehicles ECO.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha destacat l’impuls significatiu que la finalització d’esta quarta fase donarà a la recollida selectiva, que ja està mostrant índexs positius en els últims anys. Fins a la tercera fase, la ciutat comptava amb 21.279 contenidors, que passaran a 22.747 en concloure la quarta. Però, a més de l’increment dels elements de recollida, destaca el canvi en els percentatges: els contenidors de restes (material no reciclable), que fins ara suposaven el 42% del total, a partir d’ara seran el 39%, mentre que els d’orgànica passen de ser el 12% al 17% del total.

Increment pressupostari i canvi de paradigma

Sergi Campillo ha destacat l’increment pressupostari que l’Ajuntament ha previst per a la recollida selectiva de matèria orgànica, que passa dels 2.116.339 euros enguany als més de tres milions d’euros (3.289.113 €) pressupostats per a l’any que ve, és a dir, 1,1 milions més, la qual cosa suposa un augment del 55,4%.

Tot este esforç de conscienciació ciutadana i d’inversió s’està traduint en un increment notori de la recollida selectiva, ha assegurat Campillo, qui ha oferit les dades sobre el volum de residus en els últims anys, on s’observa un increment continuat dels materials separats, i especialment un increment agut dels residus orgànics, conseqüència de l’aposta pels contenidors separats. El vicealcalde ha subratllat, a més, el fet que, a pesar que els moments d’expansió econòmica es veuen reflectits en un increment dels residus en general, a la ciutat de València, eixes puntes no han tingut la seua expressió similar en la recollida de restes, sinó en la d’orgànica, vidre i paper-cartó, per separat. “És un canvi de paradigma –ha afirmat Campillo- que reflecteix el canvi profund escomés en els últims mandats en les polítiques de reciclatge”.

De cara a la distribució de les noves unitats de contenidors marrons, l’Ajuntament ha preparat una campanya informativa, dirigida a la població dels pobles i barris usuaris, que comença demà, i que es prolongarà fins al pròxim 18 de gener. Es contempla accedir a una població de 200.000 persones, els qui rebran cartes informatives en les seues llars, en les quals s’inclou una explicació del nou servici, una fulla d’ajuda al reciclatge, i un calendari amb les dates i localització dels sis estands informatius que funcionaran diàriament en 75 localitzacions diferents per a informar la ciutadania. Així mateix, els qui s’acosten a estos llocs rebran un kit en el qual s’inclou un conjunt d’eines que faciliten el reciclatge: un poalet marró per a la separació dels residus orgànics en la cuina, un rotllo de bosses compostables per a poals d’orgànica, embuts pera reciclar l’oli, i compost realitzat a base de matèria orgànica reciclada (cal recordar que els residus de matèria orgànica recuperats mitjançant la recollida selectiva es transformen en compost per a aplicar al sòl com a compost orgànic en les tasques agrícoles o de jardineria).

La implantació de la quarta fase de la recollida selectiva de matèria orgànica té un pressupost total de 216.478 euros (77.722 € per a la instal·lació en si, i la resta per a la campanya informativa).

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí