Inicio Comunidad Valenciana Valencia L’Ajuntament de València i el Fons Valencià per la Solidaritat sensibilitzen en sostenibilitat en més d’una desena de centres educatius

L’Ajuntament de València i el Fons Valencià per la Solidaritat sensibilitzen en sostenibilitat en més d’una desena de centres educatius

0
L’Ajuntament de València i el Fons Valencià per la Solidaritat sensibilitzen en sostenibilitat en més d’una desena de centres educatius

[ad_1]


Tornar
  • Educació

L’Ajuntament de València i el Fons Valencià per la Solidaritat sensibilitzen en sostenibilitat en més d’una desena de centres educatius

Entre les activitats es troba la instal·lació de l’exposició, “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, visita guiada, i el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” per a acostar els ODS a l’alumnat.

• Més de 1.500 alumnes d’11 centres educatius de la ciutat participaran en la campanya

02/12/2021

Mitjançant les diferents activitats del projecte “In/Sostenible”, més de 1.500 alumnes d’11 centres educatius de la ciutat de València es conscienciarà amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, incidint en l’ODS 12: Producció i consum responsables.

 

El Fons Valencià per la Solidaritat i les Regidories de Cooperació al Desenvolupament i Migració, i d’Educació, de l’Ajuntament de València, en el marc del pla anual de treball conjunt de les dos entitats, han iniciat l’execució del projecte “In/Sostenible”, el qual arribarà a un total d’11 centres educatius de València i sensibilitzarà més de 1.500 alumnes al voltant del desenvolupament sostenible. En concret, els centres educatius participants en el projecte són el CEIP Federico García Lorca, el CEIP Alejandra Soler, el CEIP Professor Luís Braille, el CEIP IVAF-Luís Fortich, el CEIP Nicolau Primitiu Gómez Serrano, el Col·legi Sagrado Corazón, el Col·legi Chiner Villarroya, l’IES Campanar, l’IES Sant Vicent Ferrer, la UP Nou Moles-Olivereta i la UP Morvedre.

El projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat té com a objectiu territorialitzar l´Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els municipis de la Comunitat Valenciana, incidint de manera específica en l’ODS 12: Producció i consum responsables. En concret, a la ciutat de València es pretén familiaritzar a l´alumnat amb els ODS i l´Agenda 2030, oferint-los alternatives per a realitzar un consum sostenible en el seu dia a dia. Al mateix temps, es dotarà al professorat dels centres educatius participants de recursos educatius per a treballar la sostenibilitat i l´educació per al desenvolupament a les aules.

Respecte a les diferents activitats que es desenvoluparan en els centres educatius participants es troba la instal·lació de l’exposició, i visita guiada a esta, “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, la qual té com a objectiu acostar els ODS a l’alumnat, aprofundint en l’ODS 12, i el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” per a acostar els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

La Regidora de Cooperació per al Desenvolupament i Migració i d’Educació, Maite Ibáñez, ha expressat “que l´Ajuntament està compromés amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l´Agenda 2030, a més de amb la divulgació del seu contingut. Per això, aquest projecte educatiu és una eina excel·lent per a donar a conéixer els ODS a la població més jove”.

Per la seua part, el President del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha manifestat “la importància d’apropar els ODS als centres educatius, per a així comptar amb l’aliança dels i les joves en el treball conjunt cap a un desenvolupament sostenible i just”, valorant també “el gran caràcter solidari amb els països en via de desenvolupament i la voluntat d’educar per al desenvolupament a la població valenciana que té l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració”, ja que “el compromís de la ciutat de València amb el Fons Valencià per la Solidaritat és ferm i consolidat”.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 132 entitats locals valencianes sòcies (123 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol•licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí