20.6 C
Valencia
viernes, 1 julio 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

La ‘tiktoker’ del moment, Esperansa Grasia, grava al Centre del Carme Cultura Contemporània

Otras noticias

– L’últim vídeo viral de la humorista valenciana és un projecte del Centre del Carme que ja té huit-centes mil visualitzacions en TikTok i més de cent huitanta mil reproduccions en Instagram
– El CCCC estarà obert fins a la mitjanit aquest dissabte amb motiu de la Nit Europea dels Museus

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, la coneguda tiktoker Esperansa Grasia ha publicat un vídeo, que ja és viral, per a donar a conéixer les exposicions que es troben actualment en cartell al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC).

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, presenta la primera col·laboració de la cèlebre tiktoker valenciana, coneguda com a Esperansa Grasia, amb un centre d’art. Apostant pel suport a la creació jove i per continuar connectant amb tota mena de públics, el CCCC sorprén amb aquesta nova proposta que s’ha estrenat simultàniament en els seus comptes de TikTok i Instagram durant el Dia Internacional dels Museus 2022.

Quantitat de joves talents van desenvolupar el seu potencial a sa casa, a partir del confinament per la pandèmia de COVID-19 en 2020. Una qüestió que des del Centre del Carme es va abordar ja l’any passat amb l’exposició ‘El Dormitorio. Centennial Bedroom Art’, sense ser un cas puntual, sinó una línia d’actuació diferenciadora per part de la institució.

L’artista que hi ha darrere del pseudònim d’Esperansa Grasia és Gemma Palacio (Benaguasil, Llíria, 2000), que va crear el seu compte de TikTok a casa durant el confinament, i també va idear els personatges que protagonitzen les seues històries, tots interpretats per ella mateixa. Inspirada en amics de l’adolescència i familiars, amb un humor que ja l’ha fet guanyar quasi dos milions de seguidors i seguidores i diversos premis, crea situacions còmiques quotidianes que a més comparteix en Instagram, una altra xarxa social en què té al voltant de set-cents mil fans.

El seu valor s’ha vist reconegut per grans productores que ja li han fet ofertes. De moment ha començat a treballar per a Netflix i apareix en nombrosos programes de ràdio i televisió. No obstant això, cap museu o centre d’art havia col·laborat amb ella, tot i que l’art contemporani sempre li ha interessat. «Recorde haver vingut al Centre del Carme fa anys i no tenia res a veure, ara és tota una experiència, m’encanta», ha declarat Palacio, que va conversar sobre el món de la cultura i les xarxes socials amb Pérez Pont després de la gravació.
Per la seua banda, el director del CCCC afirma que «durant aquests últims anys hem desenvolupat una estratègia de comunicació per mitjà de vies com aquesta, per a contribuir a continuar generant amb èxit una mena de programació diversa, plural i oberta».

Milers de seguidors i seguidores d’Esperansa Grasia no han tardat a reaccionar, centenars d’aquests comentant els vídeos: «És un lloc preciós i no perquè siga jo de València, però una passada, ho recomane», afirmava @Esther.r.s.r.s39. «Vaig sempre que puc, però ara amb més ganes encara», diu la usuària @Idoiablack_, mentre altres usuaris etiqueten amistats i familiars per a indicar on està el centre i proposar anar-hi junts.

L’últim vídeo viral de la humorista valenciana és un projecte del Centre del Carme que ja té mig milió de visualitzacions en TikTok i més de cent vint mil reproduccions en Instagram.

El CCCC obri aquest dissabte fins a mitjanit

Amb motiu de la celebració de la Nit Europea dels Museus, aquest dissabte 21 de maig les sales d’exposicions del Centre del Carme romandran obertes al públic fins a mitjanit.

Les persones visitants que s’acosten a l’històric convent més enllà del seu horari d’obertura habitual podran gaudir de les quatre exposicions que es troben actualment en cartell, així com del festival Sonoras, un cicle de música i ‘performance’ produït pel Centre del Carme que reuneix compositores i creadores a l’avantguarda de l’experimentació sonora i visual.

També podran visitar en horari nocturn les mostres ‘Emergency on Planet Earth’, ‘Per què soc així?’, ‘Artistes i màquines. Diàlegs en el desenvolupament de l’art digital’ i l’última inauguració del centre, ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana V’.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos