6.3 C
Valencia
domingo, 16 enero 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Enguany la tradicional campanya de la Carta als Reis d’Orient fa el salt al món virtual

Otras noticias


Tornar
  • Ajuntament

Enguany la tradicional campanya de la Carta als Reis d’Orient fa el salt al món virtual

Es repartiran 19.000 cartes físiques per diferents punts de la ciutat, però enguany destaca la creació d’una web a través de la qual es podrà enviar la carta i interactuar amb els Reis Mags

• Cartell de la campanya Carta Reis d’Orient, del Gabinet de Normalització Lingüística

01/12/2021

Enguany, per tercer any consecutiu, el Gabinet de Normalització Lingüística, dirigit per la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha elaborat la campanya tradicional de la Carta als Reis d’Orient, una iniciativa dirigida a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat l’objectiu de la qual és fomentar la utilització del valencià entre els i les escolars, que consistix en una preciosa carta dissenyada per la il·lustradora Marta Antelo, que reflectix la màgia de les festes de Nadal vist amb els ulls d’un xiquet o xiqueta. Una carta que enguany, com a novetat, podrà ser presentada també a través d’una pàgina web, en la qual a més de contactar amb les seues majestats, es pot jugar i interactuar amb ells de manera divertida.

 

Notario ha destacat que “més enllà de la part virtual que es pot consultar al web, les cartes de Reis físiques en paper amb les il·lustracions també arribaran a desenes de punts de la ciutat de València. La missatgera Caterina, per exemple, les portarà als infants de tots els racons de València. Els centres d’informació municipal, Expojove o els centres de Cultura Festiva són sols alguns dels llocs on es podrà aconseguir una de les més de 19.000 valuoses i acolorides cartes”. 5.000 d’estes cartes arribarán a les escoles i escoletes de titularitat municipal on els alumnes no només demanaran els regals que volen que els Reis els deixen, sinó també podran aportar millores per a la ciutat on viuen, per a fomentar una idea col·lectiva de comunitat i arrelar la seua actitud cívica ja de ben menuts.

A més a més, enguany el Gabinet de Normalització Lingüística estrena el web javenenelsreis.com. Un web compartit amb les més de 41 oficines de la Xarxa.val i la xarxa Aviva de promoció del valencià. Les oficines de promoció del valencià dels ajuntaments de València i la Pobla de Vallbona són els responsables d’organitzar esta campanya, per tercer any consecutiu, amb el suport de la Diputació de València.

La diputada de Normalització Lingüística, María Dolors Gimeno, ha posat en valor esta campanya de promoció del valencià, que segons ha afirmat “és la manera que tenim de posar el valencià al carrer, de mantindre’l perquè no es perda el seu ús, que és el que perseguim, mantindre i augmentar l’ús del valencià al carrer, i en este cas en l’àmbit de la il·lusió i la màgia que és el nadal”.

Per part seua Notario ha indicat que “enguany, i amb la inestimable col·laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, es presenta la seua versió en el món digital, el web que permet els xiquets i xiquetes d’enviar la carta de Reis virtualment… però no solament això”

Este web interactiu ha estat elaborat per Granissat Estudi Creatiu i permet als més menuts de casa, no sols d’enviar la carta virtual, sinó de jugar amb els tres jocs multiplataforma que hi contindrà. També s’hi podrà descarregar la carta de Reis per a omplir-la en paper així com altres recursos de què les famílies podran traure profit en les vacances de Nadal dels xicotets de la casa.

“Nadal s’acosta i el Gabinet de Normalització Lingüística vol acompanyar-nos amb este projecte, també en valencià, en el cor de cada casa i cada família de València. A partir de hui, ja venen els Reis en javenenelsreis.com” ha conclós Notario.

Recursos multimèdia

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos