20.6 C
Valencia
viernes, 1 julio 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Elísabet Benavent afirma que l’audiovisual és una gran porta d’entrada per a la literatura

Otras noticias

– És autora de la saga de llibres de Valeria convertida en sèrie de Netflix
– Acaba de publicar ‘Todas las cosas que te diré mañana’

Elísabet Benavent no podia imaginar que l’estudiant de 17 anys que va visitar Sant Miquel dels Reis amb el seu institut de l’Eliana seria hui l’escriptora convidada dels Encontres d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana.

«És un orgull i un plaer. I anime tot el món que té el cuquet d’escriure a no abandonar aquest somni per molt impossible que li parega, perquè si ho deixa per impossible, segur que no ho aconseguirà», ha afirmat l’autora de la saga de llibres de Valeria, que ha aconseguit gran popularitat, primer, en paper i, posteriorment, com a sèrie televisiva de Netflix.

Benavent ha comentat que el camp audiovisual i l’àmbit literari van de la mà, tot i que no es consumeixen de la mateixa manera. «L’audiovisual és una gran porta d’entrada a la literatura, hi ha molts lectors que s’hi han acostat per l’audiovisual. És un tàndem molt bonic que fa més gran la família de lectors», ha indicat.

L’autora considera que la novel·la romàntica està en un moment ‘esplèndid’, la lligen tant homes com dones i cada vegada té més públic. L’èxit de les seues novel·les resideix en el fet que «és un gènere ‘aspiracional’, el lector somia de tindre la vida del personatge, i referencial, perquè parla de l’imaginari comú i del que ens preocupa a tots».

També ha assenyalat que cal reconstruir els personatges femenins de la novel·la romàntica perquè «no som princeses de ningú, sinó reines de la nostra pròpia vida».

Elísabet Benavent va publicar en 2003 la seua primera novel·la, ‘En los zapatos de Valeria’, a la que va seguir ‘Valeria en el espejo’, ‘Valeria en blanco y negro’ i ‘Valeria al desnudo’.

«Valeria és un somni acomplit: haver-la publicat i veure-la en la pantalla», ha afirmat. «És el personatge que m’ha donat la primera pedra per a construir la meua carrera i m’ha proporcionat créixer com a escriptora».

També és autora de ‘Persiguiendo a Silvia’, ‘Seremos recuerdos’, ‘El arte de engañar al karma’ i la seua última novel·la, ‘Todas las cosas que te diré mañana’, que ha definit com la «més diferent», en la qual ha inclòs tocs de ciència-ficció i aborda el pas del temps per l’existència de les persones.

Amb Elísabet Benavent ha conclòs el cicle d’Encontres d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana, que ha recuperat enguany la presencialitat i pel qual han passat 2.000 estudiants.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos