14.3 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

El Principal de Castelló alça el teló aquesta setmana amb tres interessants i variades propostes

Otras noticias

El cicle ‘Els dijous al Principal’ presenta ‘Entusiastas’, de la castellonenca Paz Palau
– El dissabte tindrà lloc la representació de l’obra ‘Ikimilikiliklik’, que ha rebut el Premi Feten 2020 al millor espai escènic

La conselleria de Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), programa aquesta setmana al Teatre Principal de Castelló tres grans propostes. El teló s’alçarà el dijous amb ‘Entusiastas’, de la castellonenca Paz Palau, el dissabte serà el torn de l’espectacle familiar ‘Ikimilikiliklik’ i el diumenge d’una obra literària, ‘La lengua en pedazos’.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que «les tres propostes que tenim al Principal mostren la nostra voluntat d’atraure tot tipus de públic». Ribes s’ha mostrat molt satisfet per la resposta que el públic està tenint amb ‘Els dijous al Principal’, i ha destacat que «continuem donant suport al teatre amb una vinculació a les nostres comarques, aquesta vegada amb ‘Entusiastas’, de la castellonenca Paz Palau».

Serà aquest dijous 11 de novembre, a les 19.30 hores, quan el Principal acollirà la representació de l’obra ‘Entusiastas’. En l’obra un grup d’actors assagen ‘La gaviota’. A mesura que avancen els assajos, es veuen interpel·lats per l’ombra del desencant i l’entusiasme forçat, per la por que suposa exposar-se i pel ma-teix engranatge teatral que, de vegades, més que impulsar, impedeix.

Teatre familiar: ‘Ikimilikiliklik – Mi pequeña’

Totes les representacions de la companyia Marie de Jongh han aconseguit un gran èxit de públic al Principal de Castelló. Aquesta volta presenten l’obra ‘Ikimilikiliklik’, un espectacle en què la protagonista és una xiqueta que té por de les bruixes però que acabarà sent-ne una. Una història de bruixes sense bruixes, una història de valentes sense valentes, una història màgica sense mags, una història de xiquets i xiquetes que no són tan xiquets i uns majors que no ho són tant. En aquest cas, la companyia aposta per una representació en què el text és protagonista, a diferència d’altres obres més gestuals.

Quant al fet de programar teatre familiar, com aquesta setmana amb ‘Ikimiliki-liklik’, Ribes ha assegurat que «busca aconseguir que els xiquets i xiquetes s’acostumen a tindre la cultura com un element més de la seua formació». La representació va dirigida a majors de 7 anys i ve amb el segell de qualitat del Premi Feten 2020 al millor espai escènic.

‘La lengua en pedazos’

El dramaturg Juan Mayorga dirigeix una nova posada en escena de ‘La lengua en pedazos’, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2013. Amb la interpreta-ció de Clara Sanchis i Daniel Albadalejo, l’obra aborda la confrontació entre santa Teresa de Jesús i un representant del Sant Ofici. Mitjançant una batalla dialèctica entre la famosa religiosa i l’inquisidor, es dibuixa la rebel·lia i la mo-dernitat d’una dona que va nadar a contracorrent per al seu temps. L’obra ens torna l’estil característic de la santa, un referent literari per la seua aportació a la cultura.

Les entrades per a aquestes representacions tenen un preu d’entre 4 i 20 euros. Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a Entrada i +. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló, entrades amb un descompte de fins al 50 %.

Totes les entrades per als espectacles es poden comprar en el web taqui-lla.ivc.gva.es.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos