14.3 C
Valencia
domingo, 5 diciembre 2021

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Cultura programa en el Teatre Avenida de Bocairent la multipremiada producció pròpia ‘La mort i la donzella’

Otras noticias

– L’espectacle ha rebut 6 guardons dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes i 3 premis Max 2021
– La producció es podrà veure el 20 de novembre a les 19.30 h en el Teatre Avenida de Bocairent

Cultura ha programat la producció pròpia de dansa ‘La mort i la donzella’ el 20 de novembre a les 19.30 hores en el Teatre Avinguda de Bocairent com a part del programa cultural que té establit la Conselleria en aquesta localitat de la Vall d’Albaida per ser capital cultural valenciana 2021.

L’espectacle, dirigit per Asun Noales, es podrà veure el 20 de novembre. És una producció pròpia impulsada per Cultura de la Generalitat que compta amb tres premis Max: millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica i millor il·luminació. A més, el passat 8 de novembre es va endur sis reconeixements en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes a millor direcció coreogràfica, millor il·luminació, millor ballarí, millor ballarina, millor escenografia i millor música.

‘La mort i la donzella’ se submergeix en el sublim ‘Quartet de corda núm. 14 en re menor’ de Franz Schubert, una peça molt inspiradora que el treball d’Asun Noales i el seu equip converteixen en un excel·lent muntatge.

L’obra fa una revisió contemporània d’aquesta composició romàntica que tracta qüestions existencials essencials com estar viu o no. Asun Noales es planteja el pas prematur d’un estat a un altre partint del cos orgànic en què la vida persisteix als seus batecs, però passa a ser un fràgil sospir.

Equip artístic

Asun Noales ha estat acompanyada en aquesta creació per un gran equip de professionals i ha tingut com a assistent una altra gran figura de la dansa de reconeguda trajectòria internacional, Gustavo Ramírez.

Compta amb un extraordinari elenc format per set intèrprets: Alexander Espinoza, Rosanna Freda, Mauricio Pérez, Juliette Jean, Salvador Rocher, Carmela García, nominada a millor ballarina en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, i Eduardo Zúñiga, nominat a millor ballarí en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

En ‘La mort i la donzella’ la música també és protagonista. A partir de la partitura del ‘Quartet de corda núm. 14 en re menor’ de Franz Schubert, s’ha fet un treball arriscat amb una visió molt contemporània. Per a aquest treball, els músics de Telemann Rec estan nominats a millor música en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes; un treball que ha anat en paral·lel al procés de creació coreogràfica.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos