6.3 C
Valencia
domingo, 16 enero 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Climent: ‘La millor manera d’arribar a la governança global i als grans objectius de desenvolupament sostenible és a través de l’àmbit local’

Otras noticias

– La relocalització de la indústria, la transició energètica local o el comerç de proximitat són eixos fonamentals per a la sostenibilitat
– El conseller ha participat en la jornada ‘Una nova economia a l’Horta Sud’, organitzada en el marc del programa ‘Serà Horta Sud 2030’

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que la millor manera d’arribar a la governança global i als grans objectius de desenvolupament sostenible és a través de l’àmbit local»

Climent ha participat en la jornada ‘Una nova economia a l’Horta Sud’, organitzada en el marc del programa ‘Serà Horta Sud 2030’, on ha ressaltat la relocalització de la indústria, la transició energètica local o el comerç de proximitat com a eixos fonamentals per a la sostenibilitat.

El conseller ha explicat la importància de «apostar per una indústria pròpia, local, de valor afegit i amb un alt nivell tecnològic, i per la relocalització de les indústries valencianes que produeixen en altres països, per a així no dependir de components, sobretot tecnològics, fabricats en països llunyans».

Respecte a la transició energètica, el conseller ha manifestat que «la ciutadania ha de prendre les regnes d’aquesta transició energètica i la millor manera de fer-ho és en una escala ciutadana, local».

En aquest sentit, ha posat com a exemple les comunitats locals d’energia per a aconseguir democratització dels sistemes energètics i ha recordat que a la Comunitat Valenciana la meta és que per al 2030, totes les poblacions puguen comptar, almenys, amb una Comunitat Energètica Local. «Amb aquest propòsit, hem augmentat en un 60% el pressupost dirigit a aquestes comunitats, amb una inversió total de 5 milions per a 2022», ha explicat Climent.

El conseller també ha recordat que el comerç de proximitat és un altre dels eixos per al desenvolupament sostenible: «els comerços locals donen vida en els nostres barris i ciutats, i contribueixen a la descarbonització de l’economia en evitar llargs desplaçaments de persones i mercaderies, i facilitar la compra de productes de proximitat i de quilòmetre zero. En la pràctica això suposa importants sinergies econòmiques entre productors, distribuïdors i consumidors, i més llocs de treball».

A més, també ha reivindicat «el cooperativisme, com un model empresarial que tradicionalment ha funcionat molt bé a nivell local, demostrant una gran capacitat per a fixar ocupació de qualitat en el territori».

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos