20.6 C
Valencia
viernes, 1 julio 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Amoraga assegura que la transparència és necessària en la gestió documental perquè facilita l’accés de la ciutadania a la informació

Otras noticias

– En la inauguració d»Els arxius i la transparència en l’Administració pública’

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha assegurat que «la transparència en l’Administració pública és necessària per a una correcta gestió documental que faça possible l’accés de la ciutadania a la informació».

En la inauguració de la Jornada d’Arxius: ‘Els arxius i la transparència en l’Administració pública’, ha avançat que el lema d’aquesta edició aborda la fina línia roja entre el dret d’accés a la informació pública i la protecció de dades, quelcom que és motiu de debat freqüent pel fet que la legislació sobre aquesta matèria a vegades es contradiu i genera confusió.

La directora general té la ferma convicció que «l’eficaç gestió documental i el bon funcionament dels arxius són la base de la conservació i la posterior recuperació de la nostra memòria històrica, d’una banda, i el testimoni de la correcta gestió pública, d’altra banda», ha dit.

Amb la creació del decret que regula la gestió documental, l’organització i el funcionament dels arxius de la Generalitat, s’han creat llocs d’arxivers i arxiveres en quasi totes les conselleries de la Generalitat. «Hem passat de quatre professionals d’arxius al capdavant dels departaments del Consell, a deu». Amoraga és conscient que cal fer un pas més i per això continua treballant en l’augment de places, i «espere compartir prompte bones notícies, de la mateixa manera que ara compartim preocupacions».

Una altra de les línies d’actuació és afrontar els nous reptes de l’Administració electrònica. En aquest sentit, en col·laboració amb la Direcció General de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, es treballa en la redacció d’un nou reglament.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos